• 169
    her turlu milliyetcilige karsi bir insanim. varsa da dozunda vardir, mesela sadece turk oldugum icin yerinmem ya da ovunmem ama gecen gun kore'deki turk sehitligini ziyaret ettim bayragi gordugum an gozlerimden dokuldu yaslar.

    bu gune bakarken de aciga cikmamis, karanlik onlarca sey goruyorum. kandirildik diyenlerin bu bedelden bu kadar kolay siyrilmalarini hazmedemiyorum icten ice. eskinin cemaati, bugunun fetosu benim icin oldum olasi kansiz kopegin tekiydi. biz konusurken bunlari neden bizi dinlemediniz, neden birlik olup tepemize bindiniz diye ofkeleniyorum.

    ama omer halisdemir gibi kahramanlari dusununce de o hafif milliyetci damarim kabariyor. olume karsi o kadar umarsiz, fedakar ve magrur. bir millet icin, olume dimdik yuruyen bir beden. kahramanlıklarımızla varız biz, bundan besleniyoruz. 1 değil milyonlar oluyoruz.

    şehitlikte kore savaşına yardıma gelen devletlerin bayrakları asılıydı. bu devletlerin yardımıyla değil, o devletlere karşı tek başına bağımsızlığını kazanmış gerçekten çok özel bir ulusuz biz. yeter ki geçmişimizle övündüğümüz kadar geleceğimizi aydınlatmaya çalışalım. ve malesef bu konuda çok eksiğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın