• 15
    avrupa basketbolu ciddi sayıda üst düzey oyun kurucu çıkardı şu zamana kadar; bodiroga, diamantidis, jasikevicius, naumoski, papaloukas, spanoulis... hatta prime kerem tunçeri de bu kategoriye dahil. birbirinden değerli isimler bunlar, oyuna yön veren ana parçalar. lakin vasa bana kalırsa bir noktada bu isimlerin hepsinden önde. hani futbolda unique bazı futbolcular için denir ya "top ayağına yakışıyor" diye, işte basketbol topu da vasa'nın ellerine o biçim yakışıyor. az önce ismini zikrettiğim kaliteli kumaşların hiçbiri bence (burası italik) basketbol topuyla vasa kadar dans eder bir görüntü vermiyordu, o izlenimi uyandırmıyordu.

    izlerken seyredene ciddi keyif veren bir fundamental yapısı var vasa'nın. faal avrupalı guard'lar içerisinde ne de colo'dan, ne llull'den, ne rodriguez'den, ne de sloukas'tan vasa'nın akışkanlığındaki tadı alabiliyorum. "akışkanlık", işte kelime bu! vücudun topla maksimum koordinasyon sağlaması sonucu ortaya çıkan akıcılık. böyle bi' smooth. mesela nba basketbolunda kobe bryant, magic johnson ve michael jordan'dan oluşan üçlü bu detayın en uç noktası. kısa guard'ları saymıyorum çünkü onlar zaten anatomik olarak bu işe yatkınlar birincisi, oyunlarını ball handling üzerine kuruyorlar ikincisi.

    vasa'ya dönersem; hakeem olajuwon'un klas bir sözü vardır, "basketbol el ile oynanan bir ayak oyunudur." şeklinde. sırp guard'ı özel kılan akışkanlık hissiyatını veren şeyin üçüncü ve en can alıcı noktası bu işte. şutun istediğin kadar iyi olsun ya da topa istediğin kadar hükmet, ayak oyunlarını ezbere yapamıyorsan bir yerde tıkanıyorsun. altyapı takımlarında tony parker'ı denize döken ender arslan'ın bir zaman sonra parker'ın tırnağı olamamasının sebeplerinden biri de bu*.

    efes'in bu sezonki destansı başarısında ön planda tutulan oyuncu shane larkin oldu hep. adamın final performanslarını göz önünde bulundurursak gayet normal bu. ancak efes'i sezon boyunca hep bir seviyenin üstünde tutan, ergin ataman'ın parkedeki beyni olan, oyunu kuran ve kurgulayan, gerektiğinde sazı eline alan ama yeri gelince de rolü larkin'e teslim edip kendisini geri plana çekebilme egosuzluğunu gösteren adam micic'tir.

    efes'le imzaladığı yeni yüklü kontratta önümüzdeki sezon (2020-2021) için nba çıkış maddesi var. hakları 76ers'ta. philly taraftarının tweet'leri vasa'ya son derece olumlu yaklaştıklarını gösteriyor. kısacası 2020-2021 sezonundan itibaren nba'de görebiliriz micic'i.
App Store'dan indirin Google Play'den alın