resim
Garry Mendes Rodrigues
Takım:Ankaragücü
Mevki:Sol Kanat
Yaş:33
Boy:1.73
Uyruk:Yeşil Burun Adaları
  • 2797
    bu sözlükte bruma'dan rodrigues'e, onyekuru'suna kadar beyinsiz saç baş yoldurttu diye bahsediliyor.
    olayın aslı ise bu kanat-forvet oyuncularının kralları ( ronaldo, hazard, sane vs.) bile zaman zaman saç baş yoldurtuyor.
    seviyeyi iki üç tık aşağı çektiğinde doğal olanı bu zaten, çok deneyecek çok top harcayacak.
    rodrigues'in top harcamayanı zaten 50-60 milyon €.

    oyuncuları kendi maliyet aralığında değerlendirmek gerekiyor.

    kendisi bize 3.5 milyon + %20 pay ile geldi. o dönem için kanat forvetlerin en üst seviyesinde bazı transferler ve maliyetleri

    mo salah -> liverpool (42,00 mill. €)
    cuadrado -> juventus (20,00 mill. €)
    kingsley coman -> bayern (21,00 mill. €)
    cengiz ünder -> roma (15,00 mill. €)
    ousmane dembele -> barcelona (105,00 mill. €)

    bu oyuncular garry ile aynı sezon transfer yapan kanat-forvet oyuncuları(cuadrado biraz daha farklı ama coman'dan dolayı ekledim).

    burada en ucuzu 15 milyon € ile cengiz.
    bi cengiz parasına 4 tane garry alıp üstüne bir de para arttırıyorsunuz. (maaş konusuna hiç girmiyorum bambaşka bir dünya)

    hayatta mutlu olmanın ilk şartı doğru beklentilerdir. 25 yaşında 3.5 milyon € 'ya aldığın adamdan salah dembele performansı bekleyemezsin.

    25 yaşında 3.5 milyon € verdiğin, ve o döneme kadar milyon € bonservis bile görmemiş bi oyuncudan tek sezonluk performansına(potansiyeline) 15 milyon € verilen cengiz performansı da bekleyemezsin.

    kalkıp da rodrigues bu takımın seviyesinde değil diyorsanız, ille de üst düzey performans istiyorsan gözünün dibindeki cengiz'e 15 milyon € verecektin. ha dersen o kadar param yok, o zaman senin seviyen düşündüğün kadar yüksek değildir. senin seviyen rodrigues'tir.

    burada sezon içinde
    "onyekuru'yu 11'de görünce maçı kapattım"
    "ne bu onyekuru takıntısı fatih hoca"
    şeklinde sayısız yoruma maruz kalan onyekuru'nun bonservisini al bakalım alabiliyor musun.

    rodrigues maliyeti ölçüsünde fazlasıyla katkı vermiş, 2017-2018 özellikle sezonunda yarım devrede alev almış ve kısmen de olsa üst seviyede performans göstermiştir.

    kusura bakmayın arkadaşlar da, 3.5 milyon €'ya bu kadar oluyor.

    fenerbahçe de kendisini bi acaba olarak alıyor. kendisi ne piyasaya ilk çıktığında, ne biz aldığımızda, ne biz sattıktan sonra üst düzey bir oyuncu oldu.

    rodri, oyununu geliştiren ve değiştiren, ancak bu gelişimi ve değişimi de belli sınırlar içinde olan bir oyuncu. sadece bazı dönemlerde çıktığı seviyeden dolayı biz oyuncu o seviyeye çıktı diye düşündük ve onu o seviyeye çıkaran etmenler ortadan kalkınca oyuncu kendisini saldı, sözleşmeyi kaptı yatmaya başladı vs. yorumları yapmaya başladık. oysa rodri üç aşağı beş yukarı aynı rodri'ydi.

    fenerbahçe'de de aynı rodri olacaktır. ersun yanal, planını düzgün yaparsa rodri yine yüksek seviyelere çıkacak, ersun yanal rodri'ye özel planlar yap(a)mazsa "galatasaray eskisi çöp" ilan edilecektir.

    kendisi için hayırlısı olsun. ben kendisini insan olarak severim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın