• 324
    kulüplerin sahipli olması konusundaki argümanları o kadar sığ ki...

    birincisi bu kulüpleri neden birileri almak istesin. madem batıklar (berbat durumda oldukları her kesin ortak paydası) neden bir grup vs bu borcun altına girmek istesin.

    kendisi ekonominin temel ilkelerinden olan "insanın rasyonelliği" üzerinden takımların iyi yönetileceğini düşünüyor. bu temelde yanlış bir düşünce olmamakla beraber aynı durum yatırıma gidilmeden önce de geçerli.

    bu kulüplerin satılabilmesi için zaten mantık çerçevesinde uygun işler yapıp albenilerini arttırmaları böylece alıcının oluşması gerekiyor. bunun aksi durumunun oluşmasının tek yolu kulüplerin hakikatten kendini sıfırlayıp borçlarını bitirip bembeyaz hale gelmeleri. kendi başlarına büyüyemeyecekleri yani sıfır olacakları için yatırımcıya mantıklı geleceklerdir.

    bunun dışında ingiltere'ye bakıp ıslak rüyalar görmek nasıl bir hadisedir. bir kere neredeyse amerikan vari national liglere dönen çok özel bir yapı orası. sizin rakibiniz diğerleri de. diğerlerine de baktığınızda kimi sahipli yapılar başarılıyken kimi sahipliler başarısız tıpkı sahipsiz kulüplerde olduğu gibi.

    herkesin önerileri var. benim de var. ancak arada bir özellikle işi bu olanlar kafa patlatıp argümanlarını derinleştiriyor. mehmet ayan ise bir kere tutturduğuna hiç bir şey katmadan kayıt gibi söylüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın