resim
Papa Alioune Ndiaye
Takım:Gaziantep FK
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:33
Boy:1.80
Uyruk:Senegal
  • 3250
    ndiaye’yi bütün sezon 8 numara pozisyonunda oynatırken ara sıra 6 numaraya atıp başarı beklemek doğru değil. o nedenle 6 numara pozisyonunda ilk etapta bocalayacağını yazdım. 6 numaranın bugünkü futbolda en önemli özelliği savunma ve presle top kapmadır. ndiaye'nin de en önemli özelliği pres yapması ve top kapması. ndiaye asla bir 8 numara değil. biz onu 8 oynattıkça o bocaladı. üstelik 6 numara için pozisyon almak 8 numaraya göre daha kolaydır.

    benimki bir öneri. fernando’yu gönderdiğimize göre orada donk dışında alternatifimiz kalmadı. şampiyonlar liginde oynayacağımız maçlarda donk ne yapabilir? elimizde gerçek bir 8 numara ve hatta on numara da yok. banega’nın gelmeyeceği kanaatindeyim. bence galatasaray’ı kullanarak sevilla’daki sözleşmesini uzattı. (umarım yanılırım) belhanda ise ne 8 ne 10 numara ikisinin karışımı mevkisiz bir futbolcu.

    eğer iyi bir on numara bulamazsak şampiyonlar liginde başarı çok zor. kanatlarda soso, babel, onyekuru, gelirse emre mor, adem büyük, yunus akgün vs. var. ama iyi bir 10 numara, iyi bir 8 numara ve iyi bir 6 numaramız yok. ffp nedeniyle bonservis ödeme imkanımız da kısıtlı. hele diagne satılmazsa asla bonservis ödeyemeyeceğiz. o zaman kiralamaktan başka alternatifimiz kalmıyor. bence bulabileceğimiz en iyi 8 ya da 10 numarayı bulmak ve diğer mevkide belhanda’yı kullanmak ve de iyi bir 6 numara bulmak zorundayız.

    ndiaye geçen sezon beş-altı maçta düşük performans gösterdi ama diğerlerinde iyi ya da çok iyiydi. marjımı koyarak diyorum ki iyi bir 6 numara bulamazsak ndiaye’yi orada değerlendirmeyi düşünmeliyiz. bonservisi yok, takımı ve ülke futbolunu tanıyor diye.

    savunması bence iyi, faulsüz pres ve biraz daha yüksek pozisyon bilgisi de kazandırılırsa iyi bir 6 numara olabilir. tabi bu bir fikir jimnastiği ya da bir tez. anti tez ve sentez ile doğruya varabiliriz. yeni fikirler iyidir ve başarıyı hep yeni ve isabetli fikirler getirir. yeter ki anti tez ve sentez için isabetli karşı fikirleri serdedebilelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın