resim
Fernando Francisco Reges
Takım:Internacional
Mevki:Ön Libero
Yaş:37
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 2206
    yerine alinacak oyuncuya bagli olmak uzere dogru bir hamleyle satilmis oyuncu.
    ilk olarak galatasaray'in en kaliteli oyuncularindan biriydi ve ozellikle ilk sezon cok buyuk katki verdi. her iki sezonda da ligin belirleyicisi olan son hafta derbilerinde muthis top oynadi, besiktas'i iki sene cozen adam oldu. bu noktalar kesin.

    ancak ilk sene ligin geneline yaydigi ortalama ustu oyun ve tempoyu ikinci sene sadece son 3-5 hafta ve bazi buyuk maclarda seyredebildik. burada artan yasi, dusen fiziki gucu ve temposunu sebep gosterebiliriz. ligin ozellikle ilk yarisini sakat ve formsuz olarak gecirdi ki oynadigi pozisyon pek formsuzluk kaldirabilecek bir yer degil.

    ben bu sene sahit olmaya basladigimiz dususun bir sene daha kalirsa devam edecegini ve veriminin cok azalacagini dusunenlerdendim. ancak 4-5 milyon gibi iyi bir paraya satilabilecegini de beklemiyordum acikcasi. bir sene daha kalip, en iyi ihtimalle vasat bir performans gosterip sonra da para kazandirmadan yollarin ayrilmasi oldukca olasiydi, o yuzden bu paralara satisi iyidir. demek ki adamin isminden ve kariyerinden gelen bir piyasasi hala var, yoksa bu sezonki performasi ile boyle bir satis yapmasi zor.

    simdi yerine kim gelecegi onemli. ayni paralara okay yokuslu deniyor. yani basa bas fernando-okay takasi gibi dusunebiliriz. bir yandan fiziki guc ve tempo gerektiren bir bolgeye yasli ve dususte olan bir futbolcu yerine genc, diri ve yukseliste hem de yerli bir adam aliniyorsa bu basaridir. ancak okay'in trabzon'da da izledigimiz uzere zaman zaman oyundan kopuslari oluyor, bunlar ozellikle sampiyonlar liginde sorun yaratabilir diye dusunuyorum. celta performansini cok takip edemedim ama bu tip sorunlari cozduyse galatasaray icin akilli bir hamle olur.

    diger yandan da kendini bir sekilde la liga'ya atmis genc bir turk oyuncunun, galatasaray da olsa turkiye ligine geri donusu pek memnun edici bir sey olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın