resim
Vedat Muriqi
Takım:Mallorca
Mevki:Santrfor
Yaş:30
Boy:1.94
Uyruk:Kosova
  • 769
    önümüzdeki sene yerli kuralı değişirse yerli statüsünde oynayabileceği söylenen futbolcu. ancak kendisinin türk pasaportu yokmuş. geldiğinde başvurmuş ve bu sene 5 yılı tamamlayacağı için türk pasaportu da alabileceği söyleniyor.

    o zaman ben de şöyle bir bilgi vereyim. hiç milli olmamış bir futbolcunun bekleme süresi 5 yıldır. 5 yılı dolduran oyuncu eğer hiç milli olmamışsa, yani türk vatandaşlığına geçmesi durumunda a milli takımına çağırılmasının önünde bir engel olmayacaksa o zaman vatandaşlık verilir. (bkz: mehmet aurelio)

    ancak bir oyuncu herhangi bir ülkenin milli formasını giymişse, yani türk pasaportu alınca a milli takıma çağırılması teknik olarak mümkün olmayacaksa 5 değil 10 yıl beklemesi gerekir ve 10 yılın sonunda vatandaşlık verilir.

    ülkemizde futbol oynamakta olan fernando muslera, aminu umar, joseph attamah, alexandru epureanu, okechukwu godson azubuike, atiba hutchinson gibi yabancı oyuncular 5 yıllarını doldurmalarına rağmen vatandaş olamamaktalar. hatta şöyle bir bilgi vereyim; bunlardan attamah, azubuike ve aminu umar tamamen 5 yılı doldurup türk vatandaşı olarak elden kaçmasın diye ülkelerinin milli takımına çağırıldılar. zaten bakıldığında 1-2 maç anca oynadıkları görülür.

    yani sözün özü vedat muriqi'n halihazırda bir türk pasaportu yoksa, türk vatandaşlığı alabilmek için bekliyorsa kosova milli takımında oynadığı için 5 yıl daha beklemesi gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın