resim
Konstantinos Mitroglou
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:36
Boy:1.88
Uyruk:Yunanistan
  • 838
    1 sene fazla kiralık sözleşmesi olmasına rağmen özellikle vedat muriç'in gelmemesinden sonra çok kolay gözden çıkarıldığını düşündüğüm futbolcu. 2015-2016 sezonu şampiyonlar ligi oynadığımız sezonu herkes hatırlar. benfica ile aynı grubu paylaşıyorduk, üzerimizde bitirmişler ve o seneyi ligde şampiyon, cl'de ise çeyrek finalde tamamlamışlardı, çeyrek finalde de bayern münih'e çok büyük zorluk çıkarmışlardı. o takımın da direkt 11 oyuncusuydu kostas, grubun seyrini değiştiren maçta atletico'yu deplasmanda yenerlerken kostas gol atmıştı. o sezonu 20 küsur gol ile tamamladı ve şu an muriç'in yapabildiği her şeyi daha da fazlasıyla yapıyordu. üzerinden 4 sene geçti, elbette yaşlandı ama geçen sene de en ihtiyacımız olan saniyede gol attı ve umudumuzu kesmememizi sağladı. sahada ölü gibi dolaştığı çok zaman oldu ama doğru düzgün sezon başı kampı bile geçirememişti bu adam. fakat ciddi bir rehabilitasyon ve fizik antrenman ile eskiye dönebilir, net bir pivot fovet olabilir. fatih hoca'nın muriç'i istemesinin sebebi oyuncunun orta sahaya kadar gelip top dağıtabilmesi, ilerde top tutabilmesi, duvar olabilmesi ve zaman zaman uzun boyuyla ceza sahasında kafa vuruşu kovalayabilmesi. e bu saydıklarımın hepsini mitroğlu prime zamanında çok daha iyi yapıyordu ve bunun yanında iyi de bir bitiriciydi. daha da ölmüş bitmiş bir adam değil henüz 31 yaşında. iyi bir sezon başıyla kendisinden ciddi umudum var.

    öte yandan galatasaray'ın en önemli eksiğinin forvet olduğunu falan da düşünmüyorum. galatasaray'ın elinde geçen sezonun gol kralı, net bir pivot santrfor, zaman zaman forvet oynayabilecek babel ve adem büyük var. çıkıp da "cl'de bunlar ile mi yarışacaksın" diyecek varsa galatasaray'ın hiçbir mevkisinin cl düzeyinde rotasyon ve kalite taşımadığını görmesi lazım. galatasaray'ın en güvenilir görülen kısmı stoper mevkisinde marcao, ozornwafor ve ahmet çalık var şu an :d (luyindama'nın bonservisi henüz alınmadı, takıma katılsa bile rotasyonu ne derece yeterli görüyorsunuz?) orta saha için kim alınacak kim satılacak, nasıl bir orta saha düzeni düşünülüyor belli değil.

    hal vaziyet bu iken, halen halledilmesi gereken bir çok sorun varken kostas'ı gönderme çabasını ben yersiz görüyorum, sezon başı kampıyla beraber hazırlık maçlarında gözlemlemeyi umuyorum kendisini.
App Store'dan indirin Google Play'den alın