resim
Vedat Muriqi
Takım:Mallorca
Mevki:Santrfor
Yaş:30
Boy:1.94
Uyruk:Kosova
  • 745
    2015-2016 sezonunda giresunspor'da gösterdiği performans sonrası (33 maç 17 gol) süper lig'e adımını attı ve gelinen süreçte de fenerbahçe'ye transferini tamamladı. belki çoğu kişi bilmez ama muriqi adını, giresun'daki performansı sonrası o dönem duyurmuştu zaten.

    açıkçası fenerbahçe'ye gitmesine sevindim, çünkü galatasaray kalibresinde bir adam olmadığı ayan beyan ortada. rize'de de çok iyi işler yaptı, bize gelseydi aldığı süreye bağlı olarak yine belki iyi işler yapacaktı fakat gerek rize yönetiminin paragöz tavrı, gerekse fenerbahçe ile transfer yarışına girdiğimiz algısının yaratılması nedeni ile olası transferinde kazıklandığımızı düşünecektim.

    kaldı ki anadolu kulüplerinde parlayan yabancı oyuncuların hiçbir durum ve şartta alınmaması gerektiğini düşünüyorum. amrabat, diagne, dany, tabata, atif şeyşu, emenike, fernandao ilk aklıma gelenler. hepsinin de ortak noktası anadolu kulüplerinde yaptıkları parlama sonrası transfer oldukları galatasaray/fener/beşiktaş'ta fiyasko olarak görülmeleri. bu transferlerin fiyat-performans oranı da bir hayli eksilerde oluyor.

    o yüzden bize gelmemesine ziyadesiyle sevindim. fener'e geçmiş olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın