resim
Vedat Muriqi
Takım:Mallorca
Mevki:Santrfor
Yaş:30
Boy:1.94
Uyruk:Kosova
  • 648
    muriqi'nin transferi de transferi için bu kadar uğraşmamız da hiç içime sinmiyor.

    transfer edersek, kadrodaki ikinci santrfor olarak düşünülecek. her zaman söylediğim gibi galatasaray'ın kadrosunda en az iki adet üst düzey santrfor bulunmalı. vedat muriqi'nin o seviyede olduğunu ise düşünmüyorum. bir şampiyonlar ligi maçında forvetimizde görmek isteyeceğim bir futbolcu değil. geçen sezon birçok kez izledim, iddialı takımlara karşı biraz parlayıp kendisini gösterdi ama diğer maçlarda hiç beğenmemiştim. güçlü yanları uzun boylu ve hareketli olması, zayıf yanları ise bitiriciliğinin kötü olması, çok top kaptırması ve büyük takımlarda tecrübesinin olmaması. diagne'nin hareketlisi diyebilirim, ama yine de diagne'yi vedat'a tercih ederim. fatih hoca'nın hep bir bildiği vardır, büyük ihtimalle kulübede alternatif olacak, oynadığında kanat forvetlerini de gol pozisyonlarına dahil edebilecek uzun boylu ve hareketli yani elmander gibi bir forvet arıyor ve gözüne kestirdiği en uygun seçenek de vedat.

    bonservisi konusunda bir sıkıntım yok, daha önceden de as forvet olarak düşünmediğimiz eren derdiyok'a, burak yılmaz'a, umut bulut'a, hatta bogdan stancu'ya transferlerinde 3-5m € bonservis vermiştik, diğer takımlar da santrfor rotasyonları için benzer bonservisleri harcıyor, faydalı olacaksa sorun değil. ama eğer yabancı statüsünde oynayacaksa o kalitede alternatifi çok, yerli statüsünde oynayacaksa da diğer yerli santrfor seçenekleri için de ısrar edilmesini tercih ederdim. örneğin cenk tosun'u everton kiralayabilir, umut bozok'u 1.5m € bonservisle lorient'e kaçırdık, enes ünal ise valladolid'e kiralandı. ayrıca schalke'de 19 yaşındaki ahmet kutucu var, belki vedat'a vereceğimiz bonservise alabiliriz. eğer vedat sırf yerli statüsünde oynayacak diye isteniyorsa, mustafa pektemek'i alıp vedat'a harcayacağımız bonservisi başka yere harcamayı bile makul bulabilirim. hiçbiri olmuyorsa, scouting ekibi 3-5m € bonservisli yabancı bir forvet de bulabilir sanırım, şampiyonlar ligi'nde oynayan bir kulüp olmanın cazibesini kullanabiliriz. kısaca, vedat'a mecbur değiliz.

    vedat'ı fenerbahçe alırsa, bizim almamızdan daha çok sevinirim. öncelikle vedat, karakterini çok beğendiğim bir futbolcu değil. bugün hayatında yalnızca bir kez karşısına çıkacak şampiyonlar ligi ihtimali nedeniyle galatasaray'a gitmek için ısrar eder, yarın ise yılda 1m € daha fazla teklif edilince fenerbahçe'yi tercih eder. kesinlikle emre akbaba ile karıştırılmasın. ayrıca, sırf galatasaray ile çekişmek amacıyla, üstelik mali açından batmak üzereyken 6m € ile daha önceden milyonlar ödedikleri oyuncuları ve vedat'a yüksek ücret vermeleri fenerbahçe açısından büyük kayıp olur. neticede yabancı kontenjanı açısından sıkıntıları olmamasıyla birlikte o paraya piyasada çok daha iyi oyuncular bulabilecekken rizespor'un forvetini almaları kadro açısından da güç kaybetmeleri anlamına gelir. max kruse, vedat muriqi, allahyar sayedmanesh üçlüsünden daha iyi santrforları olan anadolu kulüpleri var.

    eren'i, sinan'ı, diagne'yi, mitroğlu'nu beğenmediyseniz, vedat'ı da beğenmeyeceğimize emin olabilirsiniz. bu kadar uğraştıktan sonra üzerine 3.75m € bonservis ödeyip transfer edersek hayal kırıklığına uğratacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın