resim
Konstantinos Mitroglou
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:36
Boy:1.88
Uyruk:Yunanistan
  • 835
    bizimle geçirdiği yarım sezonda bulabildiği az sürede o kadar kötüydü ki bizden gizlenen bir hastalığı olduğunu düşünmüştüm, hem fiziksel hem de mental olarak bitik durumdaydı. belki özel hayatında sorunları vardır, belki de önceden yaşadığı sakatlıklar sonrasında bir önceki sezon yani 30 yaşında tükenmiştir. bazı futbolcular üst düzey futboldan 35 yaşında düşer, bazısı da 30. bana göre mitroğlu bitmiş ki zaten bizde olduğu sürenin neredeyse yarısında da darbeye bağlı olmayan antrenmanda kas çekmesi gibi sebeplerden kadroya girememişti.

    galatasaray’a uyum sağlayabildiğini de sanmıyorum, son dakikada attığı ligdeki tek golünden sonra ve o maç sonunda taraftarla iletişimi görünce zaten galatasaray’da olmayacağını anlamıştım. mental açıdan motive olması zor çünkü galatasaray’da geleceği yok, bu sene olmazsa seneye kesin ayrılacak, kadrodaki olabilecek en iyi yeri arada bir kulübeden maça giren oyuncu olmak, bu sene olmazsa da gelecek sene büyük ihtimalle ya yunanistan’a ya da düşük profilli yüksek maaşlı bir ülkeye gidecek, yani üst düzey futbola dönmesi çok zor.

    acaba ben mi mitroğlu’na haksızlık yapıyorum diye düşünüyorum ama çevremde de mitroğlu’nun bizde oynadığı futbolu beğenen kimse yok. tüm bunlara rağmen buradaki yazarların neredeyse yarısının kendisini övmesini, gelecek sezon futbol oynamasını beklemesini, hatta gülüşüne bile övgüler saymasını hiç anlayamıyorum. belki geçen sezonun başında forvetsiz geçen aylarda yaşanan travmanın etkileridir, belki mitroğlu’nun geçmişte kalan isminden dolayı, ama fatih terim’in de mitroğlu’nun bir sene daha kiralık sözleşmesi olmasına rağmen takımda düşünmüyor olması kendisinde bir sorun olduğunun kanıtı.

    ben mitroğlu’na bu sezon ikinci forvet olarak kesinlikle güvenemem, üçüncü forvet için de yabancı kontenjanını dolduracak, sezonun çoğunluğunu yabancı sınırı nedeniyle tribünde geçirecek, bir bölümünde sakatlıklarla uğraşacak ve yıllık 2.6m € alacak bir oyuncu bizim için gereksiz. keşke olimpiakos’un mitroğlu’nun yıllık 2.6m € ücretinin 2.0m €’sunu ödemeyi teklif ettiği haberi doğru olsa ama mitroğlu olimpiakos’un as forveti olabilecek durumda değil (yedek bile olması şüpheli) ve kendisine 2m € ve üzerinde ücret verecek bir takım bulabileceğimize de inanmıyorum.

    bize geliş şartları ise diagne’den çok daha kötüydü. biz diagne’yi de uzun süre forvet bulamadıktan sonra son gün fiyat etiketine bakmadan aldık ama diagne’yi alırken süper lig’in gol kralıydı ve iyi oynuyordu. mitroğlu ise o sezon hiç bir varlık gösteremediği marsilya’nın kurtulmak için ücret almadan 1.5 yıllığına kiralamayı kabul ettiği bir oyuncuydu. başka seçeneğimiz yoktu ve son gün bedelsiz olan tek seçenek olarak ya tutarsa diye transfer ettik, tutmadı. aşırı bir iyimserlikle gelecek sezon için kadroda düşünmek bizim için büyük bir risk olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın