• 8
    ligimiz 1959'dan beri önce milli lig, daha sonra 1. lig, daha sonra süper lig olarak oynanmıştır ve galatasaray'ın 22, fenerbahçe'nin 19, beşiktaş'ın 13, trabzonspor'un 6, bursaspor'un ise 1 şampiyonluğu vardır.

    yıldız kriterleri de buna göre düzenlenmektedir. ancak beşiktaş, 1957 ve 1958 federasyon kupası şampiyonu olarak şampiyon kulüpler kupasında oynadığını iddia edip, zamanın federasyonu tarafından 2 şampiyonluk daha kotarmıştır ve şu an 15 şampiyonluk ile 3 yıldıza sahiptir.

    fenerbahçeliler ise her zamanki mızıkçı halleriyle 1959 öncesini de saydırmaya çalışarak fenerbahçe'nin 28, galatasaray'ın 23 şampiyonluğu olduğunu iddia edip, yıldız kriterlerinin buna göre düzenlenmesi gerektiğini söyleyerek şu anki başkan nihat özdemir'in buna el atıp, bir düzenleme yapacağı hayaliyle yaşamaktadırlar.

    1959'dan öncesini neye göre sayıyorsunuz? bu sürede fenerbahçe nasıl 9 şampiyonluk alırken galatasaray sadece 1 şampiyonluk aldı?

    benim bildiğim 1959 öncesi yerel ligler vardı, istanbul ligi, ankara ligi, izmir ligi vs. ne tarafından bakarsan komedi ve yönetimden buna dair bir açıklama bekliyorum.

    ayriyeten beşiktaş'ın o 2 şampiyonluğu da silinsin bir zahmet. oyuncak mı lan bu?
App Store'dan indirin Google Play'den alın