resim
Mbaye Diagne
Takım:Al-Qadsiah
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.91
Uyruk:Senegal
  • 2398
    çok fazla tartışma yapıldı, taraftarın transfer sürecine etkisi hakkında ama öncelikle şunu düşünmek lazım, bu adamı alan klüp ya da organizasyon her neyse, bu adamlar da salak değiller. artık pazarlama ve pazar takibi dünya genelinde o kadar hızlı ve etkili yapılıyor ki, herhangi bir ürün ya da insan hakkında inceleme yaparak kim olduğuna ulaşabiliyorsunuz. suudi arabistan, katar, çin gibi düşük kalibreli liglerde oyuncuları takıma kazandırmak için büyük paralar ödense de bu ülke yönetimleri de akıllandılar bu konuda, kimi yeni vergiler kimisi de çeşitli engellemeler oluşturuyorlar. biz bu arkadaştan ne kadar bonservis bekledik, minimum 16 milyon euro, iyi de bu adama 16 milyon euro bonservis ödeyip bir de üstüne senelik en az net 3 milyon euro ödemek, hangi gerekçeler ile mantıklı olabilir ki ?
    kalıplaşmış bir yargı var, araplar ne anlar diye; iş yapmayanlar için söylüyorum, araplar ticaret konusunda bizden fersah fersah tecrübeli ve yetenekliler ( sadece ticaret konusunda ), bir arap iş adamı herhangi bir metaya, kendisine kazandıracağından daima daha az öder. diagne gideceği klübe ne kazandırabilir, çok basit cevabı : " sorun "
    hani hep diyoruz ya " ligi biliyor, ligi tanıyor " işte bu kalıplaşmış bakış açısı nedeni ile gidip devre arasında dünya para gömdük bu arkadaşa ve şimdi de kar ile elimizden çıkarmaya çalışıyoruz, emin olun potansiyel alıcı olan her takım da bunu biliyor, bilmeseler bile artık sosyal medya sayesinde öğrendiler. biz olası bir transfer için nasıl o takımın taraftar sitelerine bakıyorsak, emin olun diğer insanlar da bakar ve görürler ki bu arkadaşta bir sorun var.
    devre arasında bu adamı almamak lazım dediğimiz zaman topa tutulduk ama görünen köy klavuz istemiyordu. bu arkadaşın transferinde yönetim de teknik kadro da taraftar da suçluydu ama maalesef camia olarak çok büyük bir hastalığımız var, bir futbolcuya kafayı takınca, dünya üzerinde, bölgesinde sadece o adam varmış gibi davranıyoruz. diagne bize ders olsun diyeceğim ama ne teknik kadroya ne de taraftara ders olur bu süreç.
    şimdi diagne boş alan açtı, diğer oyuncularımız o alanı kullandı yok efendim rize maçında harika gol attı demesin. geldiğinden sonraki her maçı hepimiz izledik, dünya üzerinde 10 ( artı üç var mı yok mu belli değil ) milyon euro verecek tek takım bizdik ve verip aldık, kimse normal şartlar altında bizden daha yüksek fiyata bu arkadaşı almaz, malum kendi futbolcusunu pazarlayamama konusunda çok başarılıyız. her ne kadar nefret etsem de gerek fenerium patriği aziz, gerekse de sıyın cımhırbaşkanım fiko bir şekilde bu arkadaşı okuturlardı.
    hayat bazen ilginç şeyler taşır, belki bir şekilde elden çıkar ama ben mantık çerçevesinde inanamıyorum bu ihtimale pek. forvet ikilimizin gelecek sene de aynı kalacağına ve mümkünse üçüncü bir forvet ile destekleneceği kanısındayım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın