• 198
    gunumuz futbolunun en populer dizilisi. buyuk takimlarin, buyuk olmak isteyen takimlara ornek olarak sundugu sistem. basitce, 4 lu defans hattinin onunde bir ucgen ve bu ucgenin onunde bir baska ucgenle oynanan bir oyun. ortadaki ucgen bir adet 6 ve 2 adet 8 numara ya da bir adet 6, 1 adet 8 ve 1 adet 10 numaradan olusabilir. ondeki ucgen ise 2 adet acik ve 1 adet pivot ya da 3 adet hareketli kanat forvetlerden olusabilir.

    yalniz gel gelelim bu sistemin tikir tikir islemesi icin bazi taslarin iyi islemesi gerekiyor, peki nedir bu taslar? mesala, geri 4 ludeki stoperlerinizden en az birinin topu oyuna sokup, oyunu kurabilmesi, yine geri 4 ludeki beklerinizin hem hucumda hem de defansta verimli olmasi, ortadaki ucgenin defans bloguna en yakin kosesinin saglam bir kesici olmasi ve oyunu statik degil tempolu oynamasi, ondeki ucgendeki oyuncularinizin da presli oynayip bitiricilik seviyelerinin yuksek olmasi bu sistemin olmazsa olmazlaridir.

    fatih terim'in uzun vadede takimimiza oturtmaya calistigi dizilistir de ayrica, son 2 yildir eldeki kadronun bazi taslari bu sisteme uygun olmadigi icin bu sisteme tam anlamiyla gecis yapabilmis degiliz. mesala 6 numaralarimiz fernando ve donk her ne kadar ortalama uzeri bir oyun oynasalar da, kesicilik gorevlerini basariyla yapsalar da oynanan oyuna yeterli tempo koyamadilar, daha statik bir oyun oynamak zorunda kaldik bu yuzden. ozellikle sampiyonlar ligi arenasinda orta alanda rakiplerimize ustunlugu verdik. yine 8 numaralarimiz stabil performans ortaya koyamadi. belhanda, bu konuda bence orta ucgenin en iyisi konumunda. zira ndiaye belhanda'ya eslik eden bir performans sergileyemedi. fatih hoca eminim 6'nin onunde 2 tane belhandayla oynamayi cok isterdi. 2019-2020 sezonu icin belhanda'nin yanina israrla banega'nin istenmesi de bu yuzdendir belki de.

    tabi bir de uzunca bir suredir taraftarlarin canini sikan forvet mevzusu ki bence dizilis ne olursa olsun bir takimin en onemli parcasi. gomis ayrildiktan sonra bu sistemin oynanmasi neredeyse imkansiz hale geldi, cunku gomis ondeki ucgenin en degerli kosesiydi. pres yapan, guclu ve bitirici. yerine alinan oyuncular da guclu ve bitirci oyuncular olsalar da pres anlaminda yeterli katki sunamadilar. bu da rakiplerin oyununu bizim orta sahamizdan baslatmasina neden oldu. fatih hoca ve yonetim simdilerde ilerdeki ucgeni kurmaya calisiyorlar ve yine en onemli eksik ucgenin son kosesi. babel ve feghouliyi tamamlayacak gomis vari bir golcu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın