resim
Valentine James Ozornwafor
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:25
Boy:1.94
Uyruk:Nijerya
  • 139
    düşündüklerimi basketbol üzerinden anlatmam daha kolay olacak sanıyorum;

    bir oyuncunun dış şutu yoksa o oyuncu çok çalışarak dış şut tehdidi yaratabilecek kıvama gelebilir -çoğu zaman bu bile zordur ya neyse- ama hiçbir zaman elit bir şutör olamaz. hatta çoğu zaman iyi bir şutör olması bile zordur. olacak olsa 18 19 yaşına kadar olurdu. bir oyuncu 23 24 yaşından pota altında dominant bir uzundan bir dış atıcıya falan evrilemez.

    bu oyuncunun eksileri artıları belli. artılarını daha da parlatmak, eksilerini ise sistem içerisinde mümkün olduğunda önemsiz hale getirmek, kapatmak gerekir. hava toplarında iyiyse ki muhtemelen o boyla iyidir, nasıl daha iyi olabilir diye uğraşılır. yüzde 60 üstünlük kuruyorsa rakiplerine bunu %70'e çekmek için uğraşılır. bunun olması da hayli yeterlidir zaten. işte biraz daha güçlenir, kafa topuna çıktığında vücudunu daha iyi kullanır vs. vs. bir oyuncunun gelişmesi, değerini arttırması böyle olur. yoksa işte daha genç, geriden oyun kurmayı öğrensin vs. gibi bir şeyle bir oyuncu 20 yaşından sonra daha önce olmadığı birine dönüşemez. kendisi bugün başlayıp gece gündüz çalışsa da marcao gibi oyun falan kuramaz. zaten ben marcao'yu izlediğimde ''bu adamın mutlaka bir orta saha geçmişi olmalı, bir stoper hep stoper oynayarak böyle bir pas becerisi ve mekaniği edinemez'' demiştim. yanılmamışım. adam gerçekten de orta saha oynamış daha önce.

    genç oyuncularla ilgili düşüncelerimizi revize etmemiz gerekiyor bence. gerçek hayat bilgisayar oyunu gibi değildir. adamı 3 tane koçla özel antrenmanlara yollayıp da daha önce onda olmayan şeyleri 20 yaşından sonra ona kazandıramazsınız. bizim kendisi gibi oyuncular için beklememiz gereken şey olan özelliklerini zamanla daha etkili kullanması, eksilerini de zamanla nasıl daha önemsiz hale getirebileceğini öğrenmesidir. zaaflar yok olmayacaktır ama etkileri azaltılabilir.

    tekrar belirteyim; iyi ki transfer ettik, bence çok akıllıca bir hamleydi ama gereksiz beklentiye de girmemek gerekir. kendisi bir kompany falan olmayacak. olacak olsaydı 18'inde olurdu. ama dilerim bir luyindama olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın