resim
Fernando Francisco Reges
Takım:Internacional
Mevki:Ön Libero
Yaş:36
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 2100
    banega transferinden bağımsız olarak göndermemiz gereken, sözleşmesinin son senesindeki oyuncu.

    bu adam en iyi topunu oynadığında biz 4-1-4-1 oynuyorduk. hani 4-1-4-1 diyorum ama sağ kanatta garry rodrigues işçiydi, solda tolga ciğerci zaten orta sahaydı, önünde de belhanda ve ndiaye vardı. önündeki defansif oyuncu sayısı azaldıkça yada önündeki oyuncuların defans görevleri azaldıkça fernando'nun da performansı düştü. sonra sakatlıktan dönünce zaten tamamen yokları oynadı. ama bugün hala fernando'yu o dörtlünün arkasında efsane oynadığı 4-5 maçlık perfromansıyla övenler görüyorum.

    şimdi bu sezon herkesin aklında beşiktaş maçı var ama fernando geçtiğimiz sezon bir dönem o kadar kötüydü ki selçuk inan bile ondan daha faydalı oynuyordu.

    defansif olarak koyup stoperleri üçle dediğimizde tam bir casper oluyor. donk'u oraya koyup onu ileri atarsak özellikle dağılan rakip orta sahalara karşı boşlukları zaman zaman iyi değerlendirebiliyor. ancak kesinlikle o mevkiye hakaret getiren, tempoyu rakibe kabul ettiren, ağırlık koyan bir performansı yok.

    bu adam yaşlandı, bu adam üst üste 5 maç oynayamıyor, oynarsa sakatlanıyor. bu adamın ciddi bir fizik düşüşü var ve takımın en çok kazanan oyuncularından birisi. çok da övüp güzellemeye gerek yok, aynı topu 5-6 kat daha az paraya oynayacak bir sürü futbolcu var. hatta daha iyisini oynayacaklar bile var.

    azubuike'yi alalım. fernando'nun son 1.5 yılda oynadığı topu emin olun o da oynar. bu kadar da iddialıyım. ki bence o bölgeye daha boylu poslu, daha boğuşacak bir adam almalıyız. melo gibi gelene gidene hop nereye demeli, hırlamalı. ikili mücadele kazanmalı. fernando defansif orta saha olmasına rağmen ikili mücadeleye girip top kapamıyor. sahipsiz topları toplayabiliyor daha çok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın