resim
Marcos do Nascimento Teixeira
Takım:Sevilla
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.85
Uyruk:Brezilya
  • 818
    denayer vardı, şöyle diyordu bazıları; hava toplarinda etkisiz pozisyon almasını bilmiyor vs. vs. o beğenmeyenler şimdi uzaktan seyretsin denayer'i.

    bunu neden yazdım? aynı şey marcao için de yapılıyor şu an ki pas becerisi ve daha sert olması dışında bence denayer marcao'dan daha iyi bir stoperdi.

    bir oyuncuyu değerlendirmek bir maçta kaçırdığı bir adamla, yedirdiği bir golle yapılabilecek bir şey değil. potansiyeline, eksilerine, artılarına bakarsın; eksileri ne kadar azaltılabilir, artıları daha ne kadar arttırılabilir, var olanlar daha ne kadar parlatılabilir ona bakarsın. bunlar sadece oyuncuya bağlı da değildir, yanındaki adama, takıma, oynana sisteme bile bağlıdır. biz oyuncunun gelişmesi demek, tüm defolarını yok edip her şeyi en iyi şekilde yapar hale gelmesi demek değildir. dünyada bu hale gelebilecek futbolcu sayısı bir elin parmaklarını geçmez ki onlar bile eleştiri alır. örnekse messi, ronaldo... çünkü imkanlar arttıkça tatmin artmaz, beklentiler artar sadece.

    konu sadece marcao değil; luyindama, ozornwafor, yunus vs. marcao hiçbir zaman hava toplarında çok etkili bir stoper olmaz, gelişebilir biraz daha ama onu tanımlarken eksilerine her zaman hava toplarını, bazen hamle kararı hatalarını yazarsın. önemli olan bunları bir sistemin içerisinde na kadar önemsizleştirebildiğindir. ikinci olarak da adamın artılarını parlatmak gerekir. topla çıkabiliyorsa daha çok çıkmasını sağlamak gerekir, pas becerisi yüksekse daha çok pas yapması sağlanabilir vs. vs.
App Store'dan indirin Google Play'den alın