resim
Luka Zahović
Takım:Pogon Szczecin
Mevki:On Numara
Yaş:28
Boy:1.77
Uyruk:Slovenya
  • 9
    slovenya liginde 2 sezondur fırtınalar estiren ve bu sezon yılın oyuncusu seçilen nk mariborun forveti. bir santrafor olarak kısa boya sahip olması nedeniyle hava toplarında genelde pek iyi değil. ataklarda hızlı ve savunma aralarına ve arkasına koşular yapıyor, bu yönüyle burak yılmaz'a benzetmek mümkün :) kısa mesafede patlayıcı hıza sahip, boşta kalan toplarda genelde topu alan o oluyor. önde pres yapmak da en iyi yaptığı özelliklerinden. üçüncü bölgede konsantrasyonunu bozmuyor, gerekirse orta sahaya yardıma geliyor ve atakları olgunlaştırmada ve bağlantı sağlamada önemli rol oynuyor takımında.

    negatiflerine gelirsek, boyu ve fiziği gereği kaleye sırtı dönük oynayamayan bir oyuncu, temaslı ve sert oyunlardan biraz kaçındığını da gördüm. bu özelliklerini de geliştirebilir bence fiziği ölçüsünde.

    kendisi deyim yerindeyse klas bir santrafor. tek forvet oynamaya uygun bir topçu değil. ancak slovenya liginin de onun kalibresinde bir lig olmadığı aşikar. top tutan değil de ayağa isteyen, bileklerine hakim bir santrafor.

    ligimizde çift forvetli sistemlerde parlayabileceğini düşünmekteyim. 3 milyon civarı bir bonservisten bahsediliyor kendisi için. devamlılığı olan bir oyuncu, 3 sezondur yaptığı istatistikler ortada. bu sezon takımının şampiyonluğunda da önemli bir rol oynadı. fatih hocamın aklında çift forvetli bir sistem varsa ve savaşçı, önde basan, şampiyonluk hırsı ve tecrübesi olup bir de genç oyuncu bakıyorlarsa benim tercihim kendisinden yana olurdu second striker için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın