resim
Hakan Kadir Balta
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray U19
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 4480
    galatasaray formasıyla 14 farklı teknik direktör görmüş eski futbolcumuz. 2007-2008 sezonunda galatasaray'a transfer olup, futbolu bırakana kadar karl heinz feldkamp, cevat güler, michael skibbe, bülent korkmaz, frank rijkaard, gheorghe hagi, bülent ünder, fatih terim, roberto mancini, cesare prandelli, hamza hamzaoğlu, mustafa denizli, jan olde riekerink ve igor tudor'la çalışma fırsatı buldu. tudor hariç hiçbiri hakan'ı kesmedi, yedek veya as olarak bir şekilde rotasyonun içine dahil etti, farklı mevkilerde kendisine rol verdi.

    karl heinz feldkamp
    sol bek / sol açık

    galatasaray'daki ilk hocası olan feldkamp, hakan'ı genel olarak sol bek olarak görevlendirmiş olsa da bazı maçlarda volkan yaman'ın önünde sol açıkta da şans vermişti. bu maçlar arasında bir beşiktaş, bir de fenerbahçe derbisi var. hatta beşiktaş maçında bir de gol atmıştı.

    michael skibbe
    sol bek / sol açık / ön libero / sağ açık

    feldkamp gitti, başka bir alman skibbe geldi. sami yen'de oynanan bir bellinzona maçında hakan balta'yı önce sol açık, sonra sağ açık ve ön libero olarak oynattı. bunun haricinde, hakan balta'yı hep sol bek olarak görevlendirdi.

    bülent korkmaz
    sol bek / stoper

    skibbe'nin yerine gelen bülent korkmaz; meşhur hamburg maçında savunma hattını serkan kurtuluş, hakan balta, harry kewell ve volkan yaman'yla kurdu. hakan balta, bu kabus gibi hat içerisinde sağ stoper olarak maçı tamamladı. bülent korkmaz döneminde de genellikle sol bek olmak üzere, zaman zaman stoperde de forma giydi.

    frank rijkaard
    stoper / sol bek

    kendi evladımız bülent korkmaz'ın yerine bir futbol efsanesi olarak gösterilen rijkaard geldi. o da hakan balta'dan vazgeçmedi ve hakan'ı genelde sol stoper ve bazen de sol bek olarak oynattı.

    gheorghe hagi
    sol bek / ön libero / merkez orta saha

    rijkaard sonrası; deli gibi sevdiğimiz, canımız ciğerimiz hagi göreve geldi. hakan'ı aldı zaman zaman ön liberoya, zaman zaman hucuma yönelik orta saha mevkisine koydu. hatta hakan; bir konyaspor maçında, bir daha nerdedir, ne yapıyordur asla duymadığım ve duymayacağım anıl dilaver isimli futbolcumuzun golünde enfes bir pas çıkarmıştı.

    fatih terim
    sol bek

    hagi'nin galatasaray'daki ikinci teknik direktörlük macerası gibi, hakan balta'nın orta saha macerası da uzun sürmedi. fatih terim göreve geldi ve hakan balta'yı sol beke tekrar çekti.

    roberto mancini
    stoper / sol bek

    yaşanan kriz sonrası fatih terim'le yollar ayrılınca yerine mancini getirildi. italyan teknik direktör, hakan'a "sen benim stoperimsin" dedi. o dakikadan sonra hakan balta uzunca bir süre sol stoper olarak devam etti. birkaç kez sol bek, hatta 3-5-2'deki beşli orta sahanın en solunda, kanatta oynadığını da ekleyelim.

    cesare prandelli
    stoper

    görev aldığı dönemde hakan balta'yı hep stoperde oynattı.

    hamza hamzaoğlu
    stoper / ön libero

    alex telles ve olcan adın olunca hakan balta'ya sol bekte iş düşmedi. stoper olarak başarılı maçlar çıkardı, lakin güzeli çirkin yapmakta üstüne olmayan hamza hoca, tuttu en önemli şampiyonlar ligi maçında, atletico madrid karşısına ön liberoda hakan'la çıktı. olmadı tabi...

    mustafa denizli
    sol bek / stoper

    hamza hamzaoğlu'nun yerine gelen mustafa denizli fazla maceraya girmedi. genelde sol bek ve sol stoper olarak oynattı. kendisi genel anlamda hakan balta'yı en beğenen spor adamlarındandır, buraya ekleyelim.

    jan olde riekerink
    stoper / sol bek

    riekerink bey de kendisini stoper ağırlıklı olmak üzere oynatmaya devam etti. zaman zaman sol bek de oynadı.

    igor tudor
    tribün

    "sana ihtiyacım yok" deyip tribüne gönderdi. hemen hemen hiç oynatmadı.

    fatih terim
    kulübe

    artık, futbol hayatının sonuna gelmiş hakan balta'yı bir iki maç sol bek ve stoper olarak oynattı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın