• 5
    bir yaşın "içerisinde olmak" türk toplumuna özgü çöp bir bilgidir. gayet basit aslında, bu dünyada kaç tam yıl doldurdu isen o yaştasındır.

    hatta matematiksel olarak ifade etmek gerekirse bir bebek doğunca sırayla 0,1 yaştan 0,9 yaşa kadar yol alır, işte o yüzden hep "x aylık" diye takdim edilir ki doğru olan da budur çünkü henüz 0 yaşındadır, dünyada 1 tam yıl geçirmemiştir, oysa türk mantığına göre çoktan 1. yaşının "içindedir" (artık ne demekse amk)

    bir kişi 31. yaş gününü kutlayınca bu dünyada tam 31 yıl yaşamış demektir. bir sonraki yaş gününe kadar sırayla 31,1 yaştan 31,9 yaşa kadar yol alır fakat tüm bu süre zarfında hala tam 31 yaşındadır. "yaşında olmak" demek zaten yeryüzünde tam x yıl yaşamış olmak demektir (ki aynı zamanda zaten gizliden kişinin bir sonraki yaşın içinde olduğunu pekala ifade eder, yaşını söylediği gün tam da doğum günü olacak değil ya).

    bu "x yaş içinde olma" (gün almak) mantığını ilk kim bulduysa da onun ben kafasına sıçayım. ya da çocuklarını daha doğar doğmaz "bizimki de 1 yaşında ehehe" diye takdim etsinler konu komşuya ki tutarlı olsunlar bari.
App Store'dan indirin Google Play'den alın