• 12807
    hak, hukuk ve kurallara gereken önemi tüm ülke sözlük moderasyonu gibi önemsese inanın sözlüğe siyasi içeri yazacak bir şey bulunmazdı. inanın bu bizim gibi toplumlara özgü. modern bir ülkede seçime katılım %40 olunca işte bu demokrasi diye kutlamalar yapılıyor. o ülkelerin gençleri spor, festival, eğlence derken siyasete ilgi dahi duymuyorlar. ama bizde öyle mi? siyaset tenimize kadar nüfus ettiğinden gidip sandıkta oyunu vermezsen ne tuttuğun takımın hakkı savunuluyor, ne gidebileceğin festival ne de eğlence kalıyor.

    tüm olumsuzluklara rağmen sandık her halükarda belirleyicidir. 31 mart 2019 yerel seçimlerinde ve öncesinde burada siyasi içerik paylaşılmasına tamamen karşıydım. bundan sonraki seçimlerde de karşıyım. fakat 23 haziran 2019 istanbul büyükşehir belediye seçimi bir seçim değildir. 31 martta yapılan seçimi bundan sonra ben kazanana kadar seçimler tekrar edilecek sisteminin provasıdır. bu sözlüğe 20 tane nitelikli entry girip, yazarlık hakkı kazanan herkesin olayı işine gelmese bile net olarak gördüğü inancındayım. oyları çalmışlar, sandık görevlileri usulsüz atanmış gibi bir sebebe inanmış bir tane renktaşımın olması bile beni elemlere gark eder.

    23 haziran bir demokrasi sınavıdır, halkın iradesine karşı yapılan müdahalenin, halk tarafından tepki görüp görmeyeceğinin testidir. istanbul'da ikamet etmeyen biri olarak, kimin yönettiği zerre kadar umrumda değil fakat 2 tane küçük çocuğum var ve onların karanlık bir düzene hapsolacağı düşüncesi bile beni gerim geriyor. dolayısıyla bugün objektiflik kasmanın 1919 yılında atatürk'e "ya bırak abi ne kurtuluş mücadelesi" ve ya 15 temmuz'da "susun susun kimse sokağa inmesin" demekten bir farkı yok benim nazarımda. bu sebeple bu seferlik gereksiz duyar kasıldığını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın