• 3
    galatasaraylıların galatasaray atkısı, forması ya da benzeri kıyafet/aksesuarlarla salon olması son derece gereksiz olan müsabakadır.

    evet, hemen hemen hepimizin gönlü efes’ten yana olabilir. bunun bir çok haklı sebebi var. en haklı sebep de 23 yıl sonra şampiyonluk kupasını getiren, euroleague’de son 8 oynama başarısı gösteren ve eurocup’ta şampiyon yaparak efsane hocalarımız arasına adını yazdıran ergin ataman. fakat gelin görün ki yönettiği takım bir yerde yine rakibimiz olan anadolu efes.

    efes’i yürekten destekleyebiliriz, sosyal medyada, arkadaş ortamlarımızda, forumlarda başarılı olmasını isteyebiliriz fakat gelin görün ki galatasaray taraftarının, hangi branşta olursa olsun, başka bir takımın maçına destek için topluca gitmesi ya da bu minvalde bir organizasyon çabasında olması saçmadır.

    24 nisan 2005 banvitspor galatasaray maçının tarihimizdeki yerini bilenler bilir, bir çok galatasaraylının o günden bu yana banvit ürünü almamasının, banvit’e nefretle bakmasının sebebi o maçtır. tabi ki mevcut durum, orada yaşananlarla birebir aynı değil fakat o gün de bizim karşımızda tribünde bandırma’da yaşayan fenerliler vardı. bu, tribün kültürü ve taraftar kimliği açısından rezil bir durumdu. aynı rezaletin biraz da olsa benzerini galatasaray çatısı altında yaşamak istemeyiz diye düşünüyorum.

    tüm bunların yanında, ideal bir düzlemde de baktığımızda, bir önceki turda seni eleyen rakibini gidip bir sonraki turda, tribüne gidip kendi takımının atkısıyla, formasıyla desteklemek -bana göre- ezikliktir. kesinlikle maça gitmeyi kötülemiyorum, bu eylemi galatasaraylı kimliğini dışa vurarak yapmanın gereksizliğinden bahsediyorum. şahsen ben böyle bir olay yaşasam, bunu yapan rakip taraftarla her fırsatta dalgamı geçerim.

    sonuç olarak; ergin ataman’ın koleksiyonuna bir kupa daha eklemesini sağlayacak sonuçla bitmesini istediğim müsabakadır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın