• 5
    --- alıntı ---
    galatasaray teknik direktörü fatih terim'in avukatı rezan epözdemir, fenerbahçe başkanı ali koç'un tazminat açıklamalarına gs tv'de cevap verdi. epözdemir şu açıklamalarda bulundu:

    "sayın koç'un değerlendirmeleri, gerçeklerle örtüşmüyor. bu meseleye vakıf olan iyi bir hukukçuya danışıp bunları anlatması daha isabetli olurdu açıkçası. birincisi, tff 5941 sayılı türkiye futbol federasyonu kuruluş ve görevleri hakkında kanunu'nun birinci maddesine göre özerktir. dolayısıyla kamuoyunda bazı kesimlerin bilinçli ve kötü niyetli olarak söylediği gibi yetim hakkı, kul hakkı ve yurttaşların vergisi yoktur. tff, gstv'nin sahipleri gibi özel hukuk tüzel kişileridir. kendilerine özgü gelirleri, yayın gelirleri, sponsorluk gelirleri ve şampiyona gelirleri vardır. herhangi bir şekilde yurttaşın vergisi kesinlikle yoktur. "hepimizin cebinden çıkan paralarla bu tazminat veriliyor" iddialarının altı çok dolu değildir. bunun adına kötü niyetlilik denir."

    israrla aksi iddia edildiği için önemle vurgulamak istiyorum, ikinci hukuki, gerçekle bağdaşmayan diğer bir ifade ise, '1905 liraya sözleşmenin imzalandı ve bu da bu tazminat miktarını yüksek tutmak amacıyla yapıldı" ifadesidir. bu açıklama hukuki dayanaktan yoksun yapılmıştır. bizim açmış olduğumuz dava, bir bakiye süre ücret alacağı değildir. borçlar kanunu 408. maddesine göre bu bir bakite süre ücret alacağı olsaydı, başka kulüplerden alınan, alınacak tutarları kestikten sonra tazminattan düşerdi. bizim davamızın konusu, borçlar kanunu 182. maddesine göre cezai şarttır. cezai şart alacağı olması nedeniyle sayın terim, tazminat kararı sonrasında ne kadar kazanırsa kazansın bu olay tazminatındaki rakamı, huzurdaki davayı ve dava konusunu etkilemez. ancak cezai şart alacağında tazminat fahişse, mahkeme tenkis edebilir, hakkaniyet indirimi uygulanabilir, nitekim burada da uygulandı. karar da yargıtay denetiminden geçti ve kesinleşti.

    --- alıntı ---

    ali koç'a verdiği cevap ile hayatının ayarını vermiştir ama bunu anlayacak kapasitede tek bir taraftarları yok maalesef.
    hangi takımı tuttuğu merak ediyorum, umarım galatasaray'lı ve genel kurul üyesidir.
    konuya hakim konuşması / açıklamaları diksiyonu, üslup vs. hepsi yerli yerinde.
    yönetimde böyle adamların bulundurulup basın açıklamalarında kamuoyu aydınlatmalarında kullanılması lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın