• 288
    https://twitter.com/...297671678353408?s=21

    böyle bir tweet atmış spor ilgilisi gazeteci. ben emre bol'a bir tavsiyede bulunacağım, malum kendi içişlerinden çok galatasaray ile alakalılar muhakkak buraya da bir göz atacaktır.
    emre bey, bayes teorimini duymuş mudur bilmem lakin kendisinin bundan sonraki hayatında oldukça işine yarayacağını düşünüyorum nedir bayes teoremi?

    bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın meşrulaştırıldığı matematiksel teorem.

    kısaca özetlemek gerekirse;
    bir frequentist elindeki bozuk parayı rastgele savurur ve her savurduğunda hangi yüzünün denk geldiğinin çetelesini tutar, bu doğrultuda paranın yazı-tura gelme ihtimallerini hesaplar ve buna inanır.

    bir subjektivist ise bozuk parayı gördüğü anda her şey %50-%50'dir. parayı eline alır ve rastgele savurur, her stepte de paranın yazı-tura ihtimallerini revize eder, bu yüzden olmadık şeylere anlam yükler çünkü herşeyi her zaman gözlemlemek mümkün olmaz. bu teorem doğrultusunda popülerlik kazanan bir söz öbeği ile bugün yıllarını mesleğine adamış insanlar eleştiriliyor, yetkinliği ve mesleki zekaları tartışılıyor. nedir bu söz öbeği?

    bilmiyorum ama bence..

    emre bol yayınlarında sıklıkla "bilmiyorum ama.." diyen bir şahsiyet, kendisine yukarıda yazan satırları her sabah aç karnına okumasını tavsiye ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın