resim
Jakup Jimmy Durmaz
Takım:Gençlerbirliği
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:35
Boy:1.80
Uyruk:İsveç
  • 112
    unutmamak lazım ülkemizde aslında hala yabancı sınırı vardır. sadece ilk on birde istediğimiz kadar yabancı oyuncu oynatabiliyoruz. bu sene sürekli konuşulan bir durum vardı. yedek kulübemizin yetersiz olduğu hatta şampiyonluk maçında dahi başakşehir'in yedek kulübesi bizim kat ve kat üstümüzdeydi. hatta ve hatta o kadar düşük profilli bir yedek kulübemiz vardı ki oynadığı takımın taraftarına suriyeli benzetmesi yapan kişi, zorunluluktan oyuna giriyordu.
    galatasaray'ın bir diğer dezavantajı ise diğer rakiplerimiz gibi ilk on birimizde doğrudan oynayabilecek yerli oyuncumuz olmaması bu yüzden yedek kulübesinde yerli oyuncuya ihtiyaç var. üstelik başımızda ffp belası varken doğal olarak yerli ve yabancı oyuncuda bonservissiz oyunculara yönelmek gerekiyor.
    hem şener hem jimmy taraftarın gözünde sanki galatasaray'ın ilk on birine monte edilecek adammış gibi bir algı var bu oyuncular direkt ilk on bire değil yedek kulübesine yapılmış hamleler. sosyal medyada ve galatasaray sözlükte kendilerine verilecek maaş dışında yapılan eleştirilere tamamen karşıyım. kendilerinden daha kaliteli bonservissiz yerli takıma katılacaksa lafım yok.
    devre arası yapılan marcao transferi bir açıdan teknik heyetin işini aşırı zorlaştırıyor. sürekli taraftarın dilinde marcao gibi transfer, marcao gibi transfer. yemin ediyorum bıktım. takımın yaptığı her transfer marcao gibi olamaz. şener gibi jimmy gibi adamlara da ihtiyaç var. bu oyunculara ihtiyaç var deme sebebim oyuncuların çok iyi ve kaliteli oldukları için değil mevcut sistemin bunu gerektirdiği için. keşke sınırsız yabancı olsa da yedek kulübesini de full yabancı ile doldursak. keşke başımızda ffp olmasa bizde hesap kitap yapmadan para versek oyunculara. bir oyuncu hakkında fikir beyan ederken bence günün şartlarını da değerlendirmek lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın