resim
Mbaye Diagne
Takım:NEOM SC
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.91
Uyruk:Senegal
  • 2242
    ara ara yorumlar okuyup üzülüyorum, bu adama sadece juventus almış, kasımpaşa'da da bir araba gol atmış muamelesi yapılıyor.

    diagne adeta gol atarak doğan bir adam. italya'nın alt liglerinde iki sezon boyunca çok gol atmış kendisi. tabii o zamanlarda, yani 2010'ların başında sosyal medya vardı ancak bu denli geniş bir paylaşım ağı yoktu. en azından benim böyle bir ağım yoktu. kendisinin adını ilk kez fm13 olması lazım, juventus kadrosunda görünce duydum. uzamaz kısalmaz bir profildi.

    kendisinin lierse'ye kiralanıp 11 maçta 7 gol attığı bir dönem var. kısa süre, bence çok gol. şimdi size bir video göndereceğim. https://www.youtube.com/watch?v=J1K1LoTJZiY
    bakın bu adam diagne. 22 yaşında yaptıklarını 27 yaşında yapamayacak hale gelmediyse, ki ben böyle olduğunu düşünmüyorum, bunları tekrar neden yapamasın? koşularını, adam geçişini görüyorsunuz. bazı adamları geçemez, türkiye artık alanya'da bile merih'in falan oynadığı çok hoş bir yer haline geliyor. ama şurada yaptıklarını yine yapar yani. neden yapamasın?

    hayatının hatasını genç yaşta arabistan-çin'e giderek yapıyor. hata diyorsam da, benim için. diagne anladığım kadarıyla parayı kariyerinin önüne koyan bir adam. kendisi gram pişman değildir yani arabistan-çin maceralarından ötürü.

    lierse günlerinden etkilenilmiş olacak, dönüşü westerlo'ya oluyor. 11 maç 3 gol, bir şey yapamıyor. kolay adapte olamamış dönüşe herhalde.

    sonra çin'e asıl gidişine sağlayacak hamle yapılıyor. macaristan'a gidiyor, orada 14 maçta 11 gol atıyor ve sonra çin performansı. tianjin'de vasat altı performans gösterip türkiye'ye geliyor. hikayenin sonrasını biliyorsunuz.

    https://www.youtube.com/watch?v=5IAvHw8_7Sg ujpest'teki diagne şu an bildiğimiz diagne'ye daha çok benziyor. fiziksel özelliklerini kaybetmekten ziyade anladığım kadarıyla oyun tarzını değiştirmiş. ujpest'teki diagne bildiğimiz diagne'ye daha yakın çünkü.

    bu adam italya alt liglerinde atmış. belçika'da atmış. macaristan'da atmış. çin'de nispeten atmış. türkiye'de atmış, atacak gibi de. henüz 27 yaşında.

    gördüğümüz kadarıyla oyun tarzı artık bu diagne'nin. lierse'deki diagne hala içinde. ancak artık daha golcü bir oyuncu profiline geçmiş. salt golü düşünüyor. ki yapabiliyor da. attığı bir sürü saçma gol, penaltı golü var ama adam atıyor.

    fiziği tartışmalıydı bu sezon. kasımpaşa'dan kötü gelmiş olabilir. kasımpaşa bu sene erken kalkanın teknik direktörü olduğu bir takımdı. kemal özdeş ile başladılar, sonra bahçıvan mustafa denizli geldi, şimdi sanırım yine kemal özdeş gelmiş. arada biri oldu sanırım, hatırlamıyorum. ilhan palut ismi falan geçti. adam şuradan geldi yani.

    lierse'deki diagne'yi izleyebilir miyiz? sanmıyorum. bu adam koşup pres yapacak mı? pek umudum yok. ama kalırsa atacak. giderse de kaç tane gol atmış adamı 15 milyon veya üzerine göndermeyi beceririz umarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın