resim
Fernando Francisco Reges
Takım:Internacional
Mevki:Ön Libero
Yaş:36
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 2066
    bence kendisinin durumu tamamen hocanın düşüncelerine bağlı.

    fernando'yu seven ancak 18/19 sezonundaki performansını çok yetersiz bulan ve hatta benfica maçlarından sonra ''sene sonu kesin gidici.'' olarak bakan biri olarak şu an ''gitsin'' veya ''kalsın'' diyemiyorum.

    fernando'nun kaliteli bir futbolcu olduğunu biliyoruz. savunma ve geriden oyun kurma konusunda kendisini ispatlamış bir isim. gel gör ki özellikle de günümüzde oynadığı mevkinin aradığı ilk şey fiziksel olarak diri olmak. fernando ise 18/19 sezonunda bu konuda sınıfta kaldı. aslında takım özellikle ilk yarıda sınıfta kaldı ancak fernando bunu daha da çok hissettirdi. bunda yaşadığı sakatlıkların da etkisi var. özellikle avrupa'da artık o kadar hızlı oynanıyor ki oyunu ne kadar iyi okursan oku fiziksel özelliklerin yetmiyorsa sen de yetmiyorsun.

    ''hocaya bağlı'' dememin sebebi şu: fernando'dan çok fazla para kazanabileceğimizi zannetmiyorum. dolayısıyla kendisini para kazanmak için değil; kadroda yer açmak, yabancı kontenjanını boşaltmak ve maaş bütçesi oluşturmak için yollarız. hoca zeki adam, futbolcunun kalitelisinden anlar.* 17/18 sezonundaki bir klipte fernando'dan ''fernando çok zeki bir oyuncu, top ayağına gelmeden düşünebiliyor ve takıma bu konuda seviye atlatıyor.'' gibi bir şey demişti yanlış hatırlamıyorsam. işte hoca fernando'nun bartali yönetiminde fiziksel olarak iyi duruma geleceğini düşünürse bu kaliteyi bırakmaz kolay kolay. diri bir fernando özellikle de bu maddi şartlarda hala bulamayacağımız bir kalite ve tecrübe olabilir.

    ben hala gitme ihtimalini yüksek görüyorum ancak durumlar böyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın