resim
Henry Chukwuemeka Onyekuru
Takım:Al-Fayha
Mevki:Sol Kanat
Yaş:27
Boy:1.75
Uyruk:Nijerya
  • 1398
    opsiyonsuz bir şekilde kiralanmasına karşı olduğum kiralık oyuncumuz.

    galatasaray, bazı takımların alt yapısı ya da onlara oyuncu geliştiren, çalışma izni alsın diye oynatan bir kulüp değildir.

    ayrıca sezon boyu eleştirilen bu oyuncumuzun bu kadar istenmesi de şaşırtmadı değil. attığı gol sayısı bir kanat oyuncusu için gerçekten çok iyi fakat, genelde 2. 3. ve 4. farklı getiren golleri attı. yanlış anlamayın, gol goldür ve her gol değerlidir. fakat bu bize şöyle bir ipucu verebilir. onyekuru, kapalı takımlara karşı ve 0-0 giden maçlarda etkisiz bir oyuncu. biz de ligde oynadığımız maçların yaklaşık 30 tanesini kapalı rakiplere karşı oynamak zorunda kaldığımız için bize uygun kanat oyuncusu mu tartışılır.

    ikinci bir mevzu, futbolda esas olan, defansta dar, hücumda geniş oynayabilmektir. onyekuru ile hücumda geniş oynamak, olgun atak yapmak, mümkün değildir. ceza sahasında olduğu için oynadığı forvet oyuncusunun da işini zorlaştırır çünkü rakibin bütün oyuncuları ceza sahasına doldurur. bunlarla beraber bekini de oynatan bir oyuncu değildir. vuruşları ve fizik gücü de son derece zayıftır.

    yaşının genç olması sebebiyle bu saydığım eksiklikleri giderebilir ve üst düzey bir oyuncu olabilir mi? kesinlikle olabilir fakat biz opsiyonsuz kiralarsak, başkaları, para ya da oyuncu kazansın diye para harcamış olacağız. eğer mevzu sadece başarıysa 1 senelik yaşlı ve tecrübeli oyuncuları alalım daha iyi. mesela bu sene ribery'i alalım, bir senelik onyekuru'nun maaş ve kiralama ücretine kendisi de oynar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın