resim
Marcos do Nascimento Teixeira
Takım:Sevilla
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.85
Uyruk:Brezilya
  • 776
    sözlüklere ve sosyal medyaya yeni bir tanımlama getirmiş oyuncu.
    (bkz: marcao tarzı transfer)

    hangi oyuncunun altında yoruma girsek mutlaka karşımıza çıkan bir tanım. banega diyoruz, olmaz marcao tarzı transfer lazım, naigolan diyoruz, bize marcao tarzı transfer lazım. doğru, haklılar bize marcao tarzı transfer lazım fakat o işlerin o kadar kolay olmadığını düşünüyorum.

    şuan da büyük liglerin takımları her yere scoutları gönderiyorlar. sadece trabzonsporda 1 sezon oynamış 19 yaşındaki abdülkadir ömür bile fransa'nın üst düzey takımlarından teklif alabiliyor. yani demek o ki, ffp varken, geleceğe yatırım yapmak çok daha zor. abdülkadir ömür'e 15-20 milyon euro istenen yerde biz bu tarz wonderkidleri alamayız.

    bir örnek vermek gerekirse empoli'de oynayan hamidou traore yazıldı bizim için ama daha sonra juventus'a gittiği söylendi.

    peki bizim ne yapmamız lazım? önce sistemi işletecek oyuncular alıp, başarıyı sürekli hale getirerek, arkalarına daha az wonderkid ama olabilecek, sisteme ayak uydurabilecek oyuncular almamız lazım. tabi bu arada sistemin belirli olması lazım. sen 4-3-3 oynamaya çalışıp çizgiye basan bir kanat forvet alırsan, yarın bu ne biçim wonderkid, verdiğimiz paralar çöp oldu dersin. ya da iki tane durağan 6 numarayla oynarsan, oyunu açmak için sürekli sorumluluk alan belhanda'ya sürekli söversin. ayrıca genç hücum oyuncularını türkiye gibi futbolun en az bilinen fakat en fazla yorum yapılan konularından biri olan bir ülkede , oyuncu yetiştirmemiz çok güç ve zaman alabilir. o yüzden ilmek ilmek işlemek gerekir.

    başlığı kendisinden alakasız bir şekilde doldurduğum için özür dilerim ve yeni bir tanım oluşturduğu için kendisine teşekkür ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın