resim
Duygun Yarsuvat
Görev:Başkan
Doğum:18.08.1937
Ölüm:10.09.2021 (84)
Uyruk:Türkiye
  • 913
    100 yaşında hukukçuya hukuk öğretecek değiliz ama; ibra konusu idari bir güvenoyu gibi algılanamaz.
    yönetimler seçimle iş başına gelir, genel kurullarda yapılan ibra oylamaları sadece mali konuları kapsar. yani yönetim mali yönden usulsüz bir iş yapıyordur, sen de genel kurul olarak hop dur bakalım dersin..

    adnan polat davasında da yargıtay tam olarak bunu söyledi.. yüreğin yetiyorsa, bir bildiğin varsa mali yönden ibra etmeyeceksin yönetimi. ama bunu yapmanın bir karşılığı var, böyle yaparsan yönetime "hırsız" demiş oluyorsun, net kanıtların olması lazım..
    ama sen bu topa giremediğin için "idari ibra" diye birşey uyduramazsın. e seçim niye yapılıyor o zaman? 5bin kişinin oy kullandığı bir seçimde seçilen yönetimi bir genel kurulda 300 kişinin el kaldırması ile deviremezsin!

    he seçim oldu bitti diye genel kurul üyeleri çaresiz mi? yani işler kötü gidiyorsa sırf seçildi diye mevcut yönetime sessiz mi kalınmalı? tabi ki hayır, yasada ve tüzükte herşeyin çaresi var. üyelerin 5te1'inin imzasını toplarsan erken seçime götürürsün..

    hal böyle iken çakallık peşinde koşmanın lüzumu yok, bu rezalete önayak olup da kimse galatasaray'ı düşünmekten bahsetmesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın