resim
Radja Nainggolan
Takım:Bhayangkara
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:36
Boy:1.77
Uyruk:Belçika
  • 110
    edit: en başta söyleyeceğimi unutmuşum. inter'in kiralık göndermek istediğine yönelik haberler gördüm sabah. sebebini bilmiyorum.

    gelme ihtimali imkansız olmayan futbolcu. sıralayayım nedenlerini;
    31 yaşında. elit takımların yatırım yapacağı yaşta değil artık. ve kariyerinde kupası yok. evet hiç kupa kaldırmamış. bu saatten sonra kupa kazanacağı hangi takıma gidebilir? juventus? city? barcelona? bayern? zor. hatta neredeyse imkansız. mesela ajax'ta oynar. ajax 31 yaşındaki futbolcuya yatırım yapar mı? kulüp felsefelerine aykırı.

    premier ligin orta sıra takımlarına gidebilir mi? rahatlıkla gider. ama premier ligde oynamak isteseydi yıllar önce gider oynardı. "ille de premier lig" takıntısı olan futbolculardan olduğunu sanmıyorum.

    peki galatasaray'a neden gelsin? sanırım unutuyoruz ama biz son iki yılın şampyionuyuz. son 2 yılda 3 kupa kaldırdık. gelecek sene ligin yine favorisiyiz zira rakiplere nazaran daha oturmuş kadromuz ve vizyonumuz var. üstelik, galatasaray'da oynamak onun için çok farklı bir deneyim olabilir. son yıllarda her anlamda tökezlemiş fenerbahçenin son yıllarını ayırırsak, türkiyede üç büyüklerde futbol oynamış hemen hemen her futbolcu burada top oynamanın atmosferinden oldukça etkilenmiş ve ayrıldıktan sonra dahi övgüyle söz ediyor. gerçekten üç büyüklerde top oynamak bambaşka bir atmosfer oluyor. yıllarca elit seviyede top oynamış drogba'yı ele alalım mesela, bu adam hala galatasaray günlerini övgüyle anlatıyorsa atmosferimizi hafife almamalıyız. bu ikna etmemize yardımcı olabilir.

    transfer haberleri doğru mu yalan mı bilmem. inter kiralamak ister mi istemez mi bilmiyorum. ancak kendimizi çok hafife almamalıyız. kendimizi abartmamak da önemli tabi... ama mevcut şartlara bakarsak bu sene kadromuza radja gibi elit olmayan amakupan bir tık altı futbolcu katabiliriz, o konumdayız. hatta iki tane dahi olabilir. tabi ki 11 tane bu seviyede futbolcu oynatamayız şimdi. ama aşama aşama gitmek lazım ve mevcut seviyemizi bir tık arttırmanın zamanı geldiği kanaatindeyim. inter'in kiralama gibi düşüncesi varsa mutlaka ikna etmeli ve takıma katmalıyız.

    ikna ederiz, takıma katılır ve bence gerçekten efsane faydalı olur. hem kendisi de kariyerinin ilk kupasını kaldırmaya çok yaklaşmış olur takıma katılırsa, nazarımca kazanır da kupa. biz de takım seviyemizi önemli ölçüde arttırmış oluruz.

    hayırlısı diyelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın