• 21
    bizle en ufak bir alakası olmayan milli takımı bile ırkçı saldırılara maruz kalan milli takım.

    milli marş ıslıklarız, fransa'yı yeneriz gideriz paris'in en popüler meydanında "hepiniz ... çocuğusunuz" diye bağırırız. izlanda maliye bakanı'na "karılarınıza bineceğiz" diye tweet atarız. sonra avrupalıların oradaki türklere yaptığı muameleye ırkçı deriz ama gider daha beterini suriyelilere yaparız.

    tüm argümanlar ise 2 temel noktada birleşiyor. "biz onlar gibi değiliz, gittiğimiz yere uyum sağlıyoruz.", "savaştan kaçtırlar."

    ilk argüman tam bir saçmalık. sen muhteşem uyumlu olabilirsin fakat nasıl senin davranışını tüm türklere genelleyemezsek suriyeliler için de aynısı geçerli. en ufak bir yanlış yapan suriyeliye suriyeli olduğu için bunu yaptığıyla itham ediyoruz. ne kadar enteresan ki bir grup alman da aynısını türkler için yapıyor.

    ikinci argüman bence daha da enteresan. çünkü bu argüman bizim askerlerimiz orada savaşıyorla birleşiyor. öncelikle bizim askerlerimiz orada türkiye'nin çıkarları için savaşıyor. suriyeliler'in yüzü suyu hürmetine savaşmıyor. bunu iddia eden varsa o insanlar amerika'nın da herhalde tek derdinin ortadoğuya demokrasi getirmek olduğunu düşünüyordur.

    üstüne şu an bile türkiye'den mutlu olmayıp yurtdışına giden binlerce insan varken ya da fırsatını bulsa gidecek insanlar varken savaş vardı kaçtılar diyoruz. bahsettiğimiz savaş da yabancı devletlere karşı topraklarını korumak için verilen bir savaş falan değil. bazılarına göre diktatör bir yönetimle, radikal islamcıların savaşı. herhalde beklentimiz kötünün iyisi onlar için hangisiyse onu seçip savaşmalarıydı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın