• 123
    çift forvet oynayan izlanda'ya karşı dörtlü savunmayla çıkan şenol güneş'in verdiği maç.

    çift forvet oynayan rakibinize karşı iki opsiyonunuz var. ya üçlü çıkarsınız, ya beşli. göbekte üç adam olmak zorunda. artık 2 stoper bir fizikli bek mi olur, üç stoper mi olur, iki stoper bir defansif orta saha mı olur o kurgunuza bağlı. ancak yapmak zorunda olduğunuz şey çok basit: sol ve sağ stoperleriniz adam savunurken, göbek stoperiniz alanı savunacak. savunma pozisyonuna geçildiğinde bekleriniz de alana geleceği için kenar stoperlerinizin adam markajında problem yaşamayacaksınız.

    siz iki forvete iki stoper verdiğiniz anda rakibin bu dörtlü boğuşma arasına soktuğu her futbolcu tehlike yaratıyor. bunlardan birkaç tanesinde ozan tufan sıçtı. bir iki tanesinde merih artık adamını da bırakıp mecbur topa girmek zorunda kaldı. birkaç tanesinde de aptal gibi kısa pas oyunu deneyip top kaptırdık.

    izlanda topu bize bıraktı. biz de aptal gibi teşekkür edip topla oynadık, dayak yedik gol yedik 3 puanı bıraktık geldik. bu maçın formülü çok basitti. 5-3-2.

    mert-zeki-merih-kaan-çağlar-hasan ali-mahmut tekdemir-dorukhan toköz-irfan can-yusuf yazıcı/çalhanoğlu-burak.

    ileride yusuf-hakan ikilisinden tercih edilen ile şut, ara pas kovalayıp burak'ı en azından bir adamla eşleştirmek, daha doğrusu sayıca daha az adamın arasına sokup yardımcı forvetle şut kovalamak zor olmamalıydı. rakip basit oynadı. biz zor, tuhaf şeyler deneyerek, üstelik yanlış şeyler deneyerek maçı verdik.

    bu maçın olayı topu bırakana topu bırakmaktı. hayır gördük de, yusuf yazıcı attığı her şutta tehlikeli oldu. üstelik sıkışan maçta yorgun savnumalardan faul alacak, orayı delecek abdülkadir de vardı. şu maça beşli blokla çıkıp geride her pozisyonu ikisi adamda üç stoperle karşılamamak büyük hataydı.

    bahsettiğim de büyük taktiksel esneklik, büyük manyaklık değil. premier lig'de oynayan stoperi sahaya yazıyorum, çok da ekstra bir şey söylemedim yani.
App Store'dan indirin Google Play'den alın