• 115
    fransa ve izlanda maclarindan birer puan alsaydik, toplamda daha az puanda olacaktik ama ikincilik icin su anki durumdan daha avantajliydik.

    simdi uc takim da birbirini kendi sahasinda yenmis oldu ve basa donduk. tabi guzel nokta, bizim fransa'yi yenmis olmamiz ve izlanda'nin buyuk ihtimalle iceride fransa'yi yenemeyecek olmasi. ama ote yandan biz de izlanda'yi cok rahat yeneriz gibi gelmiyor.

    diyelim uc takim da birbiri disindaki tum maclari kazandi. fransa'nin bizi ve izlanda'yi da yenecegini de varsayalim ki bu varsayimlar gayet gercekci. bu durumda izlanda ile puan puana kaliyoruz ve icerideki macta beraberlik ikili averaj nedeniyle izlanda'nin isine yariyor.

    halbuki fransa ve izlanda'dan birer puan alsaydik ve geri kalan hersey aynen gerceklesseydi, bu sefer icerideki macta beraberlik bize yarayacakti.

    bu tip durumlarda grubu domine edecek takimdan puan almak hatta yenmek guzel bir ekstra. ama onemli olan cekistigin rakibine yenilmemek. yenildiysen, mecbur rovansi kazanacaksin. bence fransa macinin getirdigi avantaj su anda yok oldu.
    tek bir ustunlugumuz var izlanda'ya karsi o da arnavutluk deplasmanini halletmis olmamiz. orada da kazanirlarsa, avantaj ne yazik ki onlarda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın