• 100
    twiterda izlandalı olan ya da zannedilen insanların hesapları mentionlanarak inanılmaz küfürler ediliyor. izlandalı bir bakana "türkiye'de götlerinizi keseceğiz, eşlerinize bineceğiz" yazan birinin twiti izlanda basınında da haber olmuş ne yazık ki.
    yine twitter'da norveçli bir kıza denmeyen kalmamış. yazılan fantezilerin haddi hesabı yok. kızı sözde savunan da bunu kıza asılmak için yapmış, meriçlikten yürümüş.

    şimdi bu adamlar bize ön yargılılar diye kızıyoruz. nasıl olmasınlar? havalimanında olan şeyi tasvip etmiyorum. etmediğimi ve neler yapabilecegimizi burada yazdım. #2687564

    bir fırsat geçmişti elimize. ama kullanabilmek için uygun zeminin yaratılmasına müsaade etmedik yine. kendimizi bir kez daha rezil ettik. ön yargıların daha da güçlenmesine neden olduk. bu ulkenin kaderi bu. dinle beslenen cehalet ya da cehaletle beslenen din, her zaman felaket getirir, hep getirdi ve hep getirecek.

    edit: dinle alakası sorulmuş; cevaplayayım. orta doğu ve türkiye'nin bu kadar geri kalmış olmasının bir nedeni de dindir. bakın, islam dini belki de özünde bilime, sanata, insana çok değper veren bir dindir ama uygulanış biçiminde ve insanlara anlatımında arap mitleri ve kültürüyle karman çorman bir hale getirilmiştir. daha bu sabah dolmuşta duyduğum kısa bir diyaloğu anlatayım;

    şoför: iki kişi hz. muhammed sav'ın yanına geliyor. biz iman etmek istiyoruz diyorlar. sonrasında şimdi ne yapalım? namaz mı kılalım diye soruyorlar. peygamberimiz sav, onlara ''cihat edin'' diyor. iki saat sonra o iki kişi ölüyor. ve peygamberimiz sav, yanındakilere onların cennete gittiğini müjdeliyor. bak namaz kılın demiyor, allah için cihat edin diyor.

    şimdi bu hikayeden ne anlıyoruz? islam için savaşmak, ölmek en büyük ibadet. şahsen ben bunu anlıyorum. bugün izlanda'nın bize yaptığı ya da yaptığı iddia edilen şeyi müslüman olduğumuz için yaptığını düşünen milyonlarca kişi var bu ülkede. ve izlandalılara zarar vermeyi sevap zanneden ya da kabul eden de binlerce insan bulursun. daha nasıl dinle alakası olacak? seni yöneten adamın seni istediği yöne kanalize edebilmek için kullandığı en büyük argüman zaten dinin kendisi. daha nasıl bir etkisi olacak dinin?
App Store'dan indirin Google Play'den alın