• 86
    yaptıkları bütün utanç verici hareketlere tutarlı, ciddi ve saygıdeğer bir ülke olarak , düşmanlık, popülüstlik ve cehalet katmadan, devlet oarak cevap vermemiz gereken küçük ada ülkesi..

    emre belozoğlu ırkçıdır ama cezasını ingiltere'den o yeteneğine rağmen kovulup, kariyerini azizin çöplüğünde bitirerek çekmiştir. galatasaray maçında sakatlanıp ağlaya ağlaya çıktığında çok zevk duyarım, aynı şekilde melo tarafından def edildiğinde de... ama izlanda'da o harekete maruz kaldığında tepki gösterilmesinden yanayım çünkü üstünde ay-yıldız var. onu yapan izlandalı ergen'e olmamalı tepki, çünkü münferit bir hareket, üstünde durulacak birşey değil. ama esas önemli olan olay o tip , o şekil fırçalara "türk kafası fırçası" diyerek kelime haznesine sokan izlanda kültürüdür. bu ırkçıdır işte ve devlet müdahalesi gerekir. pisliği türk kafası ile temizle gibi bir anlam çıkıyor ki fena..israilli sporcuya sabun göstermekle, amerikalı siyahi oyuncuya nigger demekle eşdeğerdedir ve bu iki ülke de bu harekete maruz kalırsa çok fena pişman eder yapanı. tabii bu karşılık uluslararası kanun ve medya gücü ile olmalı.

    ikinci konu ise havaalanında bekletme.. buna tepki gösterme hakkımız yok. çünkü şu ana kadar normal türk vatandaşlarının batı'da gümrüklerde çektiği çileye hiçbir tepki göstermeyen hükümetin bu olaya tepki göstermesi abes. biz türk vatandaşına 15 yıldır aynı muameleyi yapıyoruz , neden ses çıkarmadın dese cevap veremezsin.. sana, bana nasıl davranılıyorsa, futbolcuna öyle davranılmış. iyi de olmuş, gündeme geldi.

    yapabileceğin şey , mütekabiliyet ilkesine uygun izlanda takımını havaalanında bekletmektir. hatta maçı istanbul'a alıp yeni havaalanının en uç terminaline ver, otobüsünü de parkın ters ucuna koy, işte en büyük misilleme, hem legal hem etkili..
App Store'dan indirin Google Play'den alın