• 5
    8 haziran 2019 türkiye fransa maçı'nda fransa'nın milli marşında yapılmış olan eylem.

    hiçbir milli marşın ıslıklanması kabul edilemez ancak bizim toplumumuz son bir kaç yüzyılını dost bildiği ülkelerden yediği kazıklar ve işgallerle geçirdiği için toplumun reaksiyonunu anlayışla karşılamak gerekiyor.

    istanbul'un işgali zamanında fransız mareşal louis franchet d'espèrey'in istanbul'a bir fatih edasıyla girip yaptıklarını müttefikleri bile yadırgar iken halkın bu zamanlarda tepki vermesini aşağılamamak gerekir.

    keza sevgili sikkofield1905'e özelden de belirttiğim gibi ben orada ıslıklayanların asla bu kadar derin ve bilgili olduğunu düşünmüyorum. ülkelerin onurlu bayrak ve marşları asla yuhalanamaz, ıslıklanamaz. saygı burada zorunluluktur.

    maalesef bizlerde reaksiyonlar çok zamansız ve gereksiz oluyor. şahsım adına fransız halkına bu yapılanlardan dolayı üzgünlüğümü de belirtmek isterim.

    bu arada uefa eski başkanı için yapılan saygı duruşunda ıslık ve "şehitler ölmez" söylemlerini de bugünlerde gelen şehit haberlerinden dolayı olduğunu düşünüyorum. dediğim gibi neden saygı duruşu yapıldığını dahi bilmiyor bir kesim.

    aşağılamak yerine eğitmeyi tercih etmek gerek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın