resim
Jakup Jimmy Durmaz
Takım:Gençlerbirliği
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:35
Boy:1.80
Uyruk:İsveç
  • 108
    kendisi ilhan cavcav'ın iyi paralar ödeyerek aldığı ender futbolculardandır. 2012-2013 sezonunun başında, 1.5 milyon euro karşılığında malmö'den gençlerbirliği'ne transfer olmuştur.

    bir dönem araları bozulsa da ilhan cavcav'la ersun yanal'ın ilişkileri hep iyi olmuştur. hatta ilhan cavcav, ersun yanal'ın futbol bilgisine, tavsiye ettiği kemal özdeş, mesut bakkal ve bülent korkmaz gibi hocaları takımın başına getirecek kadar fazla inanır. ticaret adamı ilhan cavcav; bu ilişkiler çerçevesinde jimmy durmaz'ı ersun yanal'ın çalıştırdığı fenerbahçe'ye yüksek meblağlar karşılığında satmak için epey uğraşmıştır. burda şu notu da eklemek isterim; 5-6 yıl boyunca memleketimin takımı olmasından ötürü gençlerbirliği'nin her maçına gitmişimdir ve ersun yanal'ın "5 milyon euro karşılığında jimmy durmaz'ı transfer ettirme" sözüne karşılık, yakın dostu kemal özdeş'in gençlerbirliği teknik direktörü yapıldığı ama transfer sözü tutulmayınca kemal özdeş'in sezon başlamadan cavcav tarafından kovulduğu konuşulur, hatta bu söylenti basına da yansımıştır. bu süreçte, ersun yanal'ın jimmy durmaz'ı öven açıklamalarına, jimmy durmaz ve ailesinin fenerbahçe sevgilerini dile getiren röportajları eklenmiştir. üstelik, o dönemde jimmy durmaz'ın menajerliğini şike sürecinde fenerbahçe başkanı aziz yıldırım'la bağlantısının ne kadar güçlü olduğu gözler önüne serilen doğan ercan yapmaktadır. doğan ercan yıllar boyunca birçok gurbetçi futbolcuyu gençlerbirliği'ne getirmiştir, doğal olarak ilhan cavcav'la da güçlü bir ilişkisi vardır ama jimmy durmaz'ın fenerbahçe'ye transferi olmaz. bildiğim kadarıyla jimmy de şu an isveç kaynaklı başka bir menajerlik şirketiyle çalışıyor.

    bütün bu söylentilerin olduğu dönemde jimmy durmaz, sıkıntılı bir de fenerbahçe maçı yaşar. 21 nisan 2013 gençlerbirliği fenerbahçe maçı'na yedek başlayan jimmy durmaz, 58. dakikada oyuna girer ve son derece kötü bir oyun ortaya koyar. bu kötü oyunu gören gençlerbirliği hocası fuat çapa, henüz yirmi beş dakika oynamadan maçın 82. dakikasında jimmy'i oyunda alır. futbolun yeterince karışık olduğu bir dönemde böylesi bir olay insanların aklında soru işareti bırakır. bunda yukarıda anlattıklarımın da etkisi büyük tabi.

    hepsi bir yana, türkiye'den uzak kalmak kendisine yaramış gibi geliyor. gelirse ne olur, ne yapar göreceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın