resim
Atalay Babacan
Takım:Ümraniyespor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:24
Boy:1.74
Uyruk:Türkiye
  • 280
    atalay babacan sözleşme uzatır mı uzatmaz mı bilmiyorum ama şu anda sadece potansiyeli olan bir futbolcu olarak gözüküyor. yunus akgün de aynı. potansiyellerinin 1/4’ünü ancak kullanabiliyorlar. onları ateşte yakıp pişirecek ve zirveye taşıyacak bir el lazım. aksi halde böyle vasat kalmaya mahkumlar.

    bunu kim nasıl yapacak? kanaatim fatih hoca’nın bunlara özel ilgi göstermesi gerektiği. başka türlü olmaz gibi. vedat’tan, hakan ünsal’dan, ergün penbe’den, ümit daval’dan, suat’tan, bülent’ten ve daha nicelerinden yıldız yaratan fatih terim bu çocukları da iki-üç yıl işlerse yıldız olabilirler. lakin ciddi bir emek istiyorlar burası kesin.

    atalay ile yunus dışında gökay, ogün, metehan mertöz, mutlu, süleyman, mustafa kapı, sefa, çektar orhan gib birçok isim daha var. bunlar üzerinde işem yapılırsa, işlenirse, iki-üç gömlek yukarı çekilirse iyi futbolcu olabilirler. ama nasıl işlenecekler? işte cevaplanması gereken asli soru bu?

    bu futbolcular içinde (atalay, yunus, gökay, mustafa kapı hariç) benim dikkatimi çeken bir genç var. metehan mertöz. sol ayaklı, teknik ve 8 numara pozisyonu için biçilmiş kaftan. şu anda yeterince hızlı ve seri değil. güçlü de sayılmaz. ancak futbol aklı, topla dripling, adam geçme, kilit pas, şut özellikleri vs. açısından bayağı yetenekli bir futbolcu. fatih hoca’nın işlemesi gereken yedi-sekiz futbolcu içinde mutlaka yer alması gerektiğini düşünüyorum.

    tüm altyapı oyuncularımıza başarı diliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın