• 2
    tuhaf bir şekilde ilginin çok düşük olduğu grand slam. bununla ilgili iki olası sebep konuşuluyor. birincisi fransız raketlerin son yıllarda turnuva da başarı yakalayamamalarından dolayı fransız seyircinin ilgi göstermemesi. bana oldukça olağan görünen bir teori bu. bugün merkez kort philippe chatrier'de novak djokovic-jan-lennard struff maçı vardı. aynı anda iki numaralı kort suzanne lenglen'de fransız benoit paire ile kei nishikori arasında dünden kalan maç oynanıyordu. merkez kortta dünya 1 numarası oynadığı sırada tribünler neredeyse boşken, 2 nolu kortta oldukça az boşluk vardı.
    bu durumla ilgili diğer teoriyse bu grand slam'i 11 kez kazanmış rafael nadal'ın ambargosunun heyecanı ve dolaylı olarak da ilgiyi düşürdüğü yönünde. açıkçası bir novak djokovic tarafgiri olarak en büyük ilgiyle takip ettiğim grand slam burası. çünkü rafael nadal dışındaki iki efsanenin rüştünü hala ispatlaması gereken tek yer roland garros, tek kort tipi de toprak kort.
    bu ilgi düşüklüğüne her ne sebep olmuşsa olsun, ben ve benim gibi tenis severler turnuvayı kaç bin kilometre ötede tv'den takip etmeye çalışırken fransız seyircinin burun kıvırması üzücü. umarım sonraki yıllarda bu saygısızlık devam etmez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın