• 1839
    biraz gülelim ve hikayeye göz atalım. cool story bro.

    o değilde 6 yılda 4. şampiyonluk , 2 tr kupası , 2 super kupa hayalini yazarken bile galatasaray'ın son 6 yıldaki başarılarını hedeflemişler. askdaldhsjkajkld

    --- alıntı ---

    biraz hayal kuralım: sene 2024

    tarih 2024 yılı mayıs ayı..ali koç yönetiminin 2.döneminin sonu..bir gazete haberi:

    son 6 yılda 4.şampiyonluğunu ilan eden fenerbahçe‚ tarihinde 10.kez şampiyonlar ligine katılmaya hazırlanıyor..

    bu süre zarfında 2 defa türkiye kupası 2 defa ise süper kupayı kazanan kanarya‚6 yıl önce 4.5 milyar tl. olan borcunu da eriterek 1 milyar tl.ye düşürdü..

    6 yıllık ali koç dönemi sonunda oyuncu satışlarından kasaya 400 milyon euro konulurken‚ 100 milyon euroluk transfer harcaması yapıldı..

    şampiyonlar liginden elde edilen yaklaşık 100 milyon euro gelire ilaveten‚bağış kampanyasında toplanan 100 milyon euro ve bir kısım gayrimenkullerin yaklaşık 50 milyon euroya satılması kulübün ekonomik olarak düzlüğe çıkmasında büyük rol oynadı..

    futbol a takımı oyuncu maaşlarının büyük oranda düşürülmesinin yanı sıra‚erkek basketbol takımı dahil olmak üzere tüm amatör şubelerde küçülmeye gidilerek tasarruf tedbirleri alınması da fenerbahçeyi mali yönden bir hayli rahatlattı..

    şükrü saracoğlu stadının tapusunun alınması ve 1959 yılı öncesindeki şampiyonlukların resmi olarak saydırılması ise yönetimin büyük zaferleri olarak nitelendiriliyor..3 temmuz şike kumpası sonucunda mahkeme kararı ile aklanan ve itibarı iade edilen sarı kanaryanın‚ bu kumpas sebebi ile uğradığı zararlar için açtığı tazminat davaları ise devam ediyor..bu davalar neticesinde kulübün kasasına yaklaşık 50 milyon euro girmesi bekleniyor..

    25 kişilik scouting ekibi ile örnek bir oyuncu izleme ağı kurulması‚ikisi türkiye ikisi yurt dışı olmak üzere toplam 4 adet pilot takıma sahip olunması kulübün çağı yakalama hamleleri olarak görülürken;tuzla ilçesindeki araziye kurulan ve içinde 16 adet çim saha bulunan mustafa el katipzade futbol akademisi ise‚fenerbahçenin geleceğinde kendi alt yapısından yetişen gençlerin rol alacağının bir göstergesi olarak görülüyor..

    lobisi olmadığı için haksızlıklara uğradığı gerekçesi ile taraftarınca yıllardır eleştiriye uğrayan fenerbahçe kulübü‚son yıllarda tff ve uefa neznindeki etkinliğinin yanı sıra;jes högh‚keneth andersson‚okechukwu uche‚fabio luciano gibi gönüllü elçileri aracılığı ile hem farklı kıtalarda temsil ediliyor hem de buralardaki futbol okullarını ve feneriumları yönetiyor..

    geçmişte yaşanan sıkıntılı ve karamsar günleri atlatan kulübün;yaşadığı dönüşüm‚kazandığı futbol kültürü‚ekonomik olarak düzlüğe çıkması‚güçlü lobisi ve tutkulu taraftarı ile birlikte geleceğe de damga vurmasına kesin gözüyle bakılıyor..

    --- alıntı ---

    http://forum.antu.com/...;fID=9&kID=83658
App Store'dan indirin Google Play'den alın