resim
Antonio Conte
Görev:Teknik Direktör
Takım:Napoli
Yaş:54
Uyruk:İtalya
  • 155
    zor zamanların teknik direktörüdür. 2011 yılında juve'nin başına getirildiğinde bir çokları onun devre arasını göremeyeceğini düşünüyordu. juventus öncesi teknik adamlık kariyerinde herhangi bir büyük başarısı yoktu ve zebralar son iki sezonda ligde ilk dört'e dahi girememişti. son şampiyon ac milan lig başlamadan şampiyon gözüyle bakılıyor; gücü yeterse inter zorlayabilir deniliyordu. juventus'un ismi bile şampiyonluk yarışına konulmuyordu ama sezon sonu scudetto'yu kazanan conte'nin juvesi oldu. hatta yanılmıyorsam nağmağlup olarak ligin bitimine bir hafta kala milan'ın inter'e deplasmanda 4-2 kaybetmesi sonucu şampiyon oldular.
    2014 yılında üst üste gelen 3.şampiyonluk sonrası istifasını verdi, juve önümüzdeki on yıl cl'yi kazanamaz diyerek ayrıldı. ertesi yıl juve cl'de final oynadı ve 2017 yılında bir kez daha final yaptılar. conte ise 2014 dünya kupasın'da gruplarda elenen italya'nın başına geçti ve ülkesini euro 2016'ya götürdü. turnuva'nın bana göre en iyi teknik adamıydı. gruplarda belçika ve son 16'da ispanya'yı elediler. çeyrek finalde ise almanya'ya penaltılarla boyun eğdiler. turnuvanın bitişi ile italya milli takımını bıraktı ve chelsea'ye geçiş yaptı. italya ise o ayrıldıktan sonra 2018 dünya kupası biletini alamadı.
    2016 yılında chelsea'nin başına geldiğinde iki yıldır kulüp takımı çalıştırmamasını "kendimi garaja kapatılmış ferrari gibi hissediyorum" diyerek özetlemişti. sezon başında şampiyonluk adayları yeni teknik direktörleri ile iki manchester ekibiydi. conte sezon sonunda yine herkesi şaşırttı ve haftalar öncesinden şampiyonluğu garantiledi. üstelik jürgen klop, guardiola, mourinho, wenger ve pochettino gibi hocaların önünde italyan taktiğiyle ingiltere'de eze eze şampiyon oldu. ertesi yıl oyuncular ile yaşadığı problemler ile takımdan ayrıldı. futbolu takip edenler bilir chelsea kadrosu tam bir yeniçeridir.
    şimdi conte futbolcuyken kaptanı olduğu, teknik adamlığında kupa canavarını yarattığı juventus'a karşı ezeli rakibi inter'in başına geçiyor. umarım seneye başarılı olur ve italya futbolunda özlenen rekabet ortamı geri döner.
App Store'dan indirin Google Play'den alın