resim
Henry Chukwuemeka Onyekuru
Takım:Al-Fayha
Mevki:Sol Kanat
Yaş:27
Boy:1.75
Uyruk:Nijerya
  • 1376
    everton ile sözleşmesi 2022 haziran'da biten oyuncu. çok iyi bir teklif alamadığı sürece everton kendisini kiralamak konusunda çekinmez. ancak bu yaz afrika kupası var. orada oynayacağı maç sayısına göre çalışma izni alabilme durumu ortaya çıkabilir. 17/18 sezonunda yaşadığı sakatlık nedeniyle ne sezon içinde ne de dünya kupası'nda giyebilmişti milli formayı.

    premier lig'de çalışma izni alabilmek için belli bir dönemde belli bir yüzde ile oynamak gerekiyor milli takımda. eğer onyekuru çalışma izni alırsa afrika kupası ardından everton o çalışma iznini bir sonraki sezona da şartlı çalışma izni olarak taşıyabilmek için kendisini premier lig'de bir takıma kiralamaya daha sıcak bakacaktır. ingiliz takımlarının çatır çatır 20-30 mn eur bandında bonservis ödeyebiliyor durumda olması da everton'ın işine gelir.

    tüm bu saydığım sebeplerden dolayı eğer avrupa takımlarından bonservisini almak yönünde bir teklif gelmezse everton afrika uluslar kupası'nın bitişini bekleyebilir ki bu da temmuz'un son haftası demek. o bölgeye ya kendisini kiralayacağız ya da bonservisi elinde oyunculara yöneleceğiz diye düşünüyorum ama bonservisi elinde olan oyuncular da temmuz'un son haftasına kadar beklemek istemeyebilir. bu doğrultuda bizi enteresan bir süreç bekliyor gibi. her halükarda risk almamız gerekecek ama nasıl bir risk alacağımız idari ve teknik kadroya kalmış durumda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın