resim
Ryan Henk Donk
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.92
Uyruk:Surinam
  • 2847
    ben sezon başından beri yeterli olmadığını ve bizim takımın oyununu bozduğunu söyleyen ve sözleşmesi uzadığı için üzülenlerdenim. bakın burada, sözleşmesi uzatılmaması için oynatılmaması farklı, uzadığı için üzülmek farklı. fatih hoca zaten faydası olduğunu düşünürse sözleşme uzamaması için oynatmama gibi bir durumu olmazdı.

    ben niye sözleşmesi uzadığı için üzüldüm ?

    sene başından beri, orta sahada oynadığı maçlarda pas yüzdesinin çok düşük olması ve oynadığı topların yaklaşık %60'ının geriye ve yana oynadığı için donkla oynadığımız her maçta geriden topla çıkmayı beceremedik. topla çıkmayı becerememizin diğer sebebi ise , donk çok stabil ve top almak için neredeyse hiç hareketlenmediği için, bize baskı yapan her takım sıkıntı çıkardı. ayrıca defansif olarak da çok verimli değildi. oynadığımız şampiyonlar ligi maçlarında ve yayın etrafından gol yediğimiz maçlarda ana etken, donk'un çok hareketsiz ve rakiplere baskı yapmayan oyun anlayışıydı.

    şimdi biraz ayrıntılı olacak ama maç maç gidelim,

    2 kasım 2018 galatasaray fenerbahçe maçında jailson'dan yediğimiz golde herkes belhanda'ya kızdı ama, hem valbuena hem de jailson parkta yürür gibi geldiler ceza yayına kadar. donk burada hiç oralı olmadı. ayrıca ikinci yarı da jailson ve elif elmas orta sahada çok büyük fark oluşturdular. maçı berabere bitirmemizde orta sahayı kaybetmemiz çok büyük etkendi. zaten olanlar bu maçtan sonra oldu ve yaklaşık 4-5 maç galip gelemedik olan olaylar yüzünden.

    17 mart 2019 bursaspor galatasaray maçında yine yayın oradan bom boş vurdurarak gol yedik. bursaspor gibi bir takımdan 30 dakikadan 2 gol yemek gerçekten çok zor ve biz bunu başardık. yine gollerde ve ilk yarıdaki oyunda donk'un bariz hataları vardı.

    5 mayıs 2019 galatasaray beşiktaş maçında biz birinci golü atıncaya kadar orta sahada bir sürü top kaybetti ve beşiktaşlı oyuncular ve şenol güneş sağ olsunlar maçı bize verdi. oyunda öne geçince zaten kapandık ve beşiktaş'a şans tanımadık. ama o taçtan attığımız gol gelmese çok büyük sıkıntı yaşardık.

    11 mayıs 2019 çaykur rizespor galatasaray maçında yerine emre akbaba girene kadar orta sahadan topla hiç çıkamadık 30 dakika önde oynamamıza rağmen çok geride kaldık. ikinci yarıda emre akbaba girip, fernando 6 numaraya geçtiğinde takımda bariz iyileşme görüldü ve diagne'nin bencilliğinden dolayı harcadığımız iki pozisyon oldu. tabi sonra emre'nin ayağı kırıldı ve maç başka yerlere gitti fakat ilk 60 dakika donk yine takımın kötülerinden biriydi.

    19 mayıs 2019 galatasaray başakşehir maçında ise tam anlamıyla çok kötüydü. ikinci yarı oynadığımız oyunla ilk yarı oynadığımız arasında çok fark vardı. yediğimiz golde mariano mecburen clichy'e gitti ve donk elia ile kaldı. fakat elia donk'u o kadar kadar kolay geçti ki, belki de korner için gittiği yerden asist yaptı. donk'un orada elia'yı boş bırakması, luyindama ve marcao'nun kaymasına sebep oldu bajic nagatomo ile kaldı. feghouli zaten geri dönmediği için, orada mariano ile luyindama'nın boşluğu doldurması gereken kişi donk'tu. ondan sonra da 45 dakika boyunca başakşehir'e buradan şampiyon çıkın dercesine oynadı. ne pas atabildi, ne top alabildi. kudryashov'un pozisyonu gol olsa nasıl olurdu türk telekom kestirmek güç. yani az daha şampiyonluğu veriyordu. yerine selçuk girince oyunun bize ne kadar döndüğünü söylememe bile gerek yok.

    2 mayıs sivasspor galatasaray maçıve 27 şubat 2019 hatayspor galatasaraymaçlarında 4 gol yedik. bu iki maçta da donk 90 dakika oynadı ve gerçekten takımın en kötülerindendi.

    hiç mi artısı olmadı. tabi ki oldu. özellikle luyindama ve marcao cezalı iken oynadığımız kritik lig maçlarında stoper olarak oynadığı maçlarda mesafeyi çok iyi koruyarak, maçları kazanmamızda etkisi oldu.

    özetle şunu demeye çalışıyorum. 2018-2019 sezonu şampiyonluğumuzda ilk 5'e donk girmez. galatasaray gibi topu karşı yarı alanda oynama isteği olan takımların topu bu kadar yavaş çevirmesi kabul edilemez ve hızlı çevirmek istiyorsak donk gibi oyuncularla olmaz. donk, önde olduğumuz ve kalabalık olarak kapandığımız anlarda takıma faydası olmuştur fakat normal oyun şablonunda çok fazla aksamıştır.

    buraya kadar okuduysanız teşekkür eder ve rahatlıkla ofsayt!tuşuna basabilirsiniz. zaten en ofsayt entrilerim donk'la alakalı ve öyle olmaya devam edebilir. :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın