• 2591
    4 buyukler arasinda onumuzdeki yila en cok belirsizlikle giren takim. yillardir erteledikleri kararlari almak zorundalar- ama ne galatasaray, ne fenerbahce'de oldugu gibi gereken hamleleri uzerinde bir uzlasi var gibi gorunmuyor. ortada karisik bir corba var desek yanlis olmaz.

    besiktas icin acik ara en kritik hamle teknik direktor. senol gunes begenilmese de, talisca, pepe, fabri, tosic, ve babel gibi ilk 11'in en kritik 5 adamini kaybettigi, ve ciddi finansal problemlerin yasandigi bir sezonda takimi 31. haftada sampiyonluk macina kadar getirdi. bunu yaparken de dorukhan, guven gibi isimleri rotasyona sokmaya basladi. yani senol gunes aslinda besiktas'in durumunu oldugundan cok daha iyi gosterdi. simdi ise orta sahasinin yukunu hala 36 yasinda atiba'nin cektigi, tek guvenilir santrforunun gunes'inki disinda bir cok futbol sisteminde siritacak 34 yasindaki burak yilmaz'in oldugu, quaresma'nin yildizi oldugu, avrupa'nin en yasli takimlarindan biri kaldi elde.

    bu tabloya bakinca besiktas'in onunde tek dogru secenek var: elindeki dogru parcalara odaklanip, onlarin etrafina bir kadro kurmaya calismak. karius, vida, dorukhan, ljajic, burak su anda bu takimin iskeleti. fakat bekler ve kanatlar fena durumda. besiktas bu seneki transfer politikasini kanat organizasyonunu bu oyuncularla uyumlu olacak sekilde tamir etmek uzerine kurabilirse, gelecege yonelik tekrar pozitif adimlar atmaya baslayabilir.

    bu isin teknik kismi. diger yandan besiktas'in meta problemleri var. fikret orman'a guven sarsilmis durumda. senol gunes gibi saygi uyandiran ve camiayi birlestirebilmis bir isim artik yok. yani yeni teknik direktorle birlikte bilinmez, ve agirlik merkezi sallanan bir besiktas olacak. bu yuzden besiktas'in medyada gecen sergen yalcin, abdullah avci gibi genc ve gelecek vaadeden isimlerin aksine, oyuncu degerlendirmesini cok iyi yapan, ve nerede kimde israr edilip kimin gonderilmesi gerektigini dogru secebilecek, tecrubeli bir hocayla 2 sene gecirmeye ihtiyaci var. bu gecmisten profil olarak kalli, lucescu gibi isimler, fakat bence en dogrusu yolu turkiye'ye dusmemis, bundesliga'da uzun yillar calismis bir isim olacaktir.

    isin ozeti, besiktas bu yaz teknik direktor secimiyle onumuzdeki 5 yilinin kaderini cizecek, zira aybaba, bilic, gunes arki kurulan iskeletle birlikte artik yolun sonuna geldi. artik yeni bir maceraya girismek zorundalar, ve orman yonetiminin ayni heyecana sahip olabilecegi hissinde degilim. bu da geriye kalan tek degiskeni teknik direktor yapiyor...
App Store'dan indirin Google Play'den alın