resim
Mbaye Diagne
Takım:NEOM SC
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.91
Uyruk:Senegal
  • 2105
    birçok taraftar, mbaye diagne’nin yeterince başarılı olamadığını ve dolayısıyla uygun teklif alınırsa gönderilmesi gerektiğini düşünüyor. ben biraz farklı düşünüyorum.

    1-mbaye diagne galatasaray’a gelinceye kadar orta ve alt sınıf takımlarda ve liglerde oynadı. juve’de yedek kaldığı dönemi dikkate almıyorum. 2017/2018 sezonunun ocak ayında geldiği süper ligde ise yarım sezon olmasına rağmen başarılı oldu ve tam bir yıl sonra yine ara transferle bize geldi.

    2-bize gelmeden önce kasımpaşa’da dört maç ceza aldı ve bizde de iki maç oynayamadı. gerek sezon başı kampını gerekse devre arası kampını kasımpaşa ile geçirdi. yani bizimle hiç hazırlık kampı geçirmedi.

    3-buna rağmen ligde on gol atmayı başardı.

    bütün bunları nazara alırsak;

    1-iyi bir hazırlık kampı geçirir ve daha fit hale gelirse, tıpkı feghouli gibi, donk gibi patlama yapabilecek potansiyele sahip.

    2-ceza alanını inanılmaz karartan bir yapıya sahip. her hücumda rakip takımın tüm defansını etrafında topluyor. bu da kanatların ve geriden gelen futbolcularımızın rahat gol bulmasına yardımcı oluyor.

    3-mükemmel pozisyon alıyor. eğer biraz daha fit olabilirse -ki bartalli’nin elinde bu mümkün- havadan da yerden de goller bulabilir.

    4-yanında oynayacak ikinci bir santrafor ya da delici bir on numara ile daha başarılı olabilir.

    dolayısıyla çok çok iyi bir teklif gelmedikçe ve de yırtıcı bir santrafor almadığımız müddetçe gönderilmesini uygun bulmuyorum. önümüzdeki sezon şampiyonlar ligi ve ligde ağır bir maç trafiğine gireceğiz. bize üç santrafor lazım diye düşünüyor ve bu nedenle kolay kolay gözden çıkarılmamalı diyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın