• 4932
    2016'da uefa'yla yaptıkları finansal anlaşmayı 2017-18 sezonunda ihlal etmişler. en fazla 10 milyon euro hesap açığı verme hakları varken 57.5 milyon euro açık verilmiş. bu tutar 20 milyonu geçerse uefa yargı dairesine sevk edilir denmiş. cezayı verecek organ da bu yargı dairesi.

    inceleme dairesi fenerbahçe'yi yargı dairesine sevk ederken bilet, forma satış artışı var, yeni sponsorluk anlaşmaları var, 60 milyon euro sermaye artışı yaptılar, bağış kampanyası var, bankalar birliğiyle borç yapılandırması gündemde, beklenmedik kur ve faiz artışı da oldu demiştir. yargı dairesi bakın size sevk ediyoruz ama bizce 2.5 milyon euro uefa gelirlerinden kesilecek ceza verin, transfer ve kadro sayısı kısıtlamasına devam edin* ama uefa müsabakalarından men etmeyin diye tavsiyede bulunmuştur.

    fenerbahçe henüz savunmasını yapmamış, 57.5 milyonu açıklamamış; bize şunu verin, bunu yapın dememiştir. galatasaray da benzer aşımı yapmıştı. mustafa cengiz yönetimi yeni bir yönetim, yeni bir soluk olmasının da avantajı ve şeffaf, güçlü savunmasıyla men cezasını engellemişti. bir bakıma zafer kazanmıştı. fenerbahçe de zengin ali sayesinde yırtabilir, görece düşük ceza alabilir. bekleyip görelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın