• 124
    antrenör transferinin, futbolcu transferinden fazla olmasını umduğum sezon. sağlam temellere oturtulmuş, sağlıklı bir antrenör departmanının inşasına ihtiyacımız var.

    en yakın örnek olarak, devre arasında gelen italyan alberto bartali'nin takımımıza sağladığı katma değerin herhalde herkes farkında. sezonun başından, sezonun sonuna doğru baktığımızda, galatasaray'ın birçok eksikliğinin giderilemediğini, bunun yanında sadece fizik kondisyon (haksızlık olmasın: marcao ile luyindama'nın transferiyle defansif anlamda da sınıf atladık) olarak geliştiğimizi söyleyebiliriz. oysa sezon başında kötü olduğumuz birçok alanda hala kötüyüz.

    gerçi meseleyi sadece dar pencereden yani a takım açısından bakmamak lazım.

    gündemde yabancı oyuncuya getirilecek sınır var. peki takımların -şampiyonluk yarışındaki takımların kadrosuna gözü kapal yazabileceği kaç yerli/türk var? süper lig'de parlayan kaç futbolcu oldu? var, var ama maliyeti ne kadara patlar?

    sürekli akademimizin yetenekli oyuncu havuzundan bahsediyoruz. bu oyuncuları yetiştirecek antrenör transfer etmek, yerli/türk transferi yapmaktan daha mantıklı geliyor bana. maliyeti daha hafif olmakla beraber, alacağımız katkı daha büyük olmaz mı o zaman?

    ben özellikle u21'in a takımdan ayrı düşünülmemesine tarafım.

    diğer taraftan, guardiola'nın klopp'un allegri'nin vs 20'leri 30'ları aşan antrenör ekiplerinden bahsederken dönüp bir de kendimize bakmamız lazım. ki ajax'ın antrenör departmanını da hafife almamak gerekir.

    transfer gerekli mi? gereklidir elbette. futbol iyi futbolcularla oynanır. ama iyi futbolcuyu iyi antrene edemezsen de iyi futbol oynamazsın. daha doğrusu istediğin verimi alamayıp istediğin oyunu oynayamazsın.

    neyse işte. antrenör transferi yapalım bir şekilde. tabii yapmak için değil, iyisinden seçmece.
App Store'dan indirin Google Play'den alın