• 113
    https://gss.gs/TBO.png

    bundan yaklaşık 2 hafta önce önümüzdeki sezona dair kurduğum kadro bu şekildeydi. galatasaray'ın kadrosu ligin hem yaş ortalaması bakımından, hem yerli - yabancı oyuncu dağılımı bakımından hem de kalite bakımından en iyi kadrosu olduğunu düşünüyorum. geçtiğimiz devre arası yönetime çok kızdık ettik ancak nihayetinde muhteşem bir operasyon yaptık, belki de bunun farkına çok sonralarda varacağız konumuza dönelim.

    *galatasaray'ın üst düzey yıldız düzeyinde 4 tane oyuncusu var şu an: muslera, mariano, fernando, feghouli. bugün baş 5-6 takımı saymazsak diğer tüm takımların kadrolarında 11'de yer alabilecek oyuncular. dolayısıyla gelecek sezon da bu 4 oyuncunun etrafında kadro dizayn etmemiz gerekiyor.

    *marcao-luyindama ikilisi ise şu an yıldız olmayan ancak hem genç, hem de çok büyük gelecek vaat eden oyuncular ve bence ligin en iyi stoper ikilisi. transfer dönemi yapılacak ilk iş de luyindama'nın bonservisini almak olacaktır. tekrardan şampiyonlar ligi gruplarında yer alacağımız ve yine lig & kupa kulvarlarında olacağımızı düşünürsek yedeklerini bulmamız gerekiyor. bu konuda semih bu sene beklentimin üzerine çıktı ve tekrardan kiralanmasına bir beis görmüyorum fakat yine de bir stoper transferi şart (eğer iyi bir yerli stoper bulabilirsek çok büyük avantaj olur mesela benim adayım küme düşmesi çok muhtemel bursa'dan ertuğrul ersoy'u kapabilirsek başarılı bir iş olur). yine sağ ve sol bek için de linnes, nagatomo ve emre taşdemir yeterli ve kaliteli alternatifler (sivasspor'dan douglas'ı tamamladığımız söyleniyor o da büyük takım için uygun bir oyuncu)

    *sezonun en büyük operasyonu sanırım orta sahada olacak. ndiaye'yi tekrar takıma katacağımızı sanmıyorum bence gerek de yok. onun yerine oyuna yine tempo katabilecek fakat skora da etki edebilecek bir orta saha oyuncusu şart. ligimizden bu tarz örnek rize'den azibuike aklıma geliyor ancak onun da skor katkısı düşük. örneği hem az maliyetli hem de tarz olarak verdim, bu tip bir oyuncu takıma almalıyız. belhanda benim çok sevdiğim bir oyuncu ancak sezon sonucu gidici gibi. daha ligin devre arasında gitmek istediğini yönetime bildirmişti ancak sezon sonu şampiyonluk hedeflendiğinden kadroda tutulmuştu. hani gitse de kalsa da o bölgeye yine bir kaliteli ayak şart. biraz uçuk olabilir ama bu bölge için benim adayım uefa'da yarı final oynayan eintracht frankfurt'un 10 numarası filip kostic. güncel piyasa değeri 10-15 bandında gözüküyor ve inter dışında bir taliplisi yok bildiğim kadarıyla. takımı bu sene ilk 4'e giremedi almanya'dan da bayern, dortmund falan istemiyor adamı. diagne ve belhanda'dan iyi bir fiyata çıkılıp kulübüne iyi bir bonservis verirsek bu ligi ve galatasaray'ı tercih edebileceğini düşünüyorum. yine rotasyonda donk'un sözleşmesi 1 sene otomatik uzadı ve bence kalmalıydı da ligde yine iş yapar, yunus ve özellikle celil bu sene ciddi rotasyon oyuncusu olacaktır.

    *galatasaray daha sezon bitmeden 2-3 hafta evvel babbel gibi douglas gibi (bek olsa da ofansif) oyuncular ile anlaşma sağlayarak hücum zenginliğine ekstra güç katmak istediğini zaten gösteriyor. onyekuru ile tekrar anlaşma kovalamamız çok zor ve gerçekten içimizde ukde olacak. ben sezon içerisinde kendisine çok sayıp sövdüm yalan yok * ancak biraz bu kullanım şeklinden ötürüydü. fatih hoca'nın kanat yerine 2. forvet olarak kullanmasının daha avantajlı olacağını düşünüyordum. zaten ligdeki çoğu forvetten fazla gol attı hem karakter olarak hem de katkı olarak büyük oyuncu olduğunu gösterdi, sezonun 2. yarısında. tüm derbi ve önemli maçlarda gol attı. bundan sonraki atışlar da onyekuru tarzı oyuncular olmalı. hatta şöyle söyleyeyim babel gibi artık kariyerinin sonundaki oyunculara 2 yıllık yılda 2-2,5 sözleşme önermek yerine onyekuru gibi genç oyunculara 8-10 bandında bonservis verilip ucuz maaşa takıma katmalı. genç oyuncuya verdiğin yüksek bonservisi bir türlü çıkarabilirsin çünkü. bruma'da, telles'te olduğu gibi... neyse konumuza dönelim. transfer için arayışta olacağımız en önemli mevki santrfor olacak yine. diagne konusunda çok uzun bir tekrara girmek istemiyorum. 1,5 sezonda 45 gol atmış oyuncu bence yeni sezon için yine en büyük kozumuz olacaktır fakat önümüzdeki sezon kostas'ın takımdaki yeri garantiyken iyi para kaynağı yaratma adına en önemli oyuncu yine diagne gibi duruyor. o sebeple kadroda satılmalı kısmına yazdım. yine de kalırsa çok bir şey demem. bu sezon yeni bir kamp süreciyle beraber bu sezondan çok daha fazla katkı vereceğini düşünüyorum. devre arasında ciddi bir sakatlık yaşadı ve mustafa denizli denen artık çağ dışı antrenman metotlarına sahip, tembel bir hoca ile çalıştı. bize geldiğinde hem fiziksel olarak hazır değildi hem de ilk 2-3 maçı kaçırmıştı. buna rağmen yine kritik anlarda sahneye çıktı. üstelik bunu takım arkadaşlarından çok da fazla yardım almadan yaptı yani çevresinde bir trezeguet veya eduok olmadan yarım sezon geçirdi. babel dışında trezeguet tarzı bir oyuncu daha takıma katabilirsek diagne çok daha faydalı olacaktır. hatta beti arttırıyorum; şampiyonlar liginde kimi zaman kontratağa yönelik oynayacağımız oyunun diagne'yi daha işlek hale getireceğini öne sürüyorum.

    bunca şeyin sonuna şunu ekleyerek bitireyim. bu kadar fazla yabancı oyuncu olması bir tarafa galatasaray'ın çok ciddi potansiyel içeren bir genç oyuncu grubu ve ligde bunu en cesurca kullanabilecek teknik direktörü var. oyuncu üretmeden, kendi kültürümüzden oyuncuları takıma monte etmeden uzun vadeli kalıcı bir başarı zor ve bence fatih terim de bunun farkında. babel ve douglas gibi oyuncuların yanı sıra deniz türüç, emre kılınç, emre taşdemir gibi oyuncuları tutmasının önemli bir sebebi var fatih terim'in. bunu etkili şekilde kullandığı zaman neler olabileceğini de hepimiz biliyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın