resim
Mariano Ferreira Filho
Takım:Atlético-MG
Mevki:Sağ Bek
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Brezilya
  • 1391
    haftalardır mariano'nun performansını eleştiren biri olarak şunu söylemeliyim, bu adamın oyununu tek başına okumak doğru değil. iyi yaptıkları şeyleri de, kötü yaptıkları şeyleri de feghouli ile beraber değerlendirmek lazım.

    ikisi de fazla koşmayan ama teknik kapasitesi yüksek oyuncular. feghouli fazla koşmamasına rağmen tekniği sayesinde gol ve asist üretebiliyor ama mariano kondüsyonunun düşüklüğü sebebiyle çizgiye inemiyor, hatta rakip cezasahası civarına gelmekte bile çok zorlanıyor. bu yüzden skor katkısı verebilmesi ihtimali ciddi şekilde düşüyor, yapabileceği tek hücum aksiyonu feghouli'yi beslemek oluyor. hoca sırf bu yüzden hala mariano'yu kesmedi kanaatindeyim.

    defansif yönden bakarsak ikisi de fecaat durumda, birini gömüp diğerine susmak adil olmaz. galatasaray'ın sağına yüklenen bir rakip kolaylıkla tehlikeli pozisyon bulur, ki buluyor da zaten*. kısacası sağ kanadımızda defans yapmayan iki oyuncu var ve birisi hücum da yapamıyor. hücum yükü tamamen diğer oyuncuya binmiş durumda.

    böyle bir durumda mariano yerine linnes'i oynatarak işi dengelemek gerekir diye düşünüyorum. linnes feghouli'yi çok iyi besleyemez ama driblingle çizgiye inerek diğer arkadaşlarına pozisyon yaratabilir. ayrıca defansif açıdan çok daha gayretli bir oyuncu olduğu için takım savunmasına da katkısı daha yüksek. fatih hocam artık bu mariano sevdasından vazgeçmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın